Denizli
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

PAÜ’nün Kazı Çalışmalarını Sürdürdüğü Antik Kent Sayısı 9’a Yükseldi

PAÜ’nün Kazı Çalışmalarını Sürdürdüğü Antik Kent Sayısı 9’a Yükseldi
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Geleceğe Miras" projesi kapsamında, Pamukkale Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyeleri, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilecek kazı çalışmalarına liderlik edecek.

Hierapolis Antik Kenti'nde düzenlenen lansman toplantısında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından duyurulan projede, PAÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Laodikeia Kazı Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, aynı zamanda Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale-Hierapolis Kazı Koordinatörlüğü'ne atanmıştı.

Bu görevlendirme sonrasında, yine PAÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Bilal Söğüt, Stratonikeia ve Lagina Kazıları Başkanı olarak Muğla-Milas sınırları içindeki Labraunda kazılarına; Prof. Dr. Bahadır Duman ise Tripolis Kazı Başkanı olarak Aydın-Karacasu sınırları içinde bulunan Afrodisias kazılarına koordinatör olarak atandı.

"Geleceğe Miras" Projesi, Pamukkale Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyelerinin Türkiye genelinde yürütülen kazı çalışmaları sayısını toplamda dokuz olarak yükseltti. Bu kazı alanları, bir kısmı Dünya Kültür Mirası listesinde kalıcı, bir kısmı ise Geçici Kültür Mirası listesinde yer alan Türkiye'nin ve dünyanın en önemli kültürel miraslarını barındırıyor. 

Rektör Kutluhan’ı Makamında Ziyaret Ettiler

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen görevlendirmelerin ardından Pamukkale Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Beyazıt, PAÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Laodikeia Kazı Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, Stratonikeia ve Lagina Kazıları Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt ve Tripolis Kazı Başkanı Prof. Dr. Bahadır Duman Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ı makamında ziyaret etti.

Rektör Kutluhan: “Bakanlığımız tarafından kazı koordinatörlüklerine atanan Hocalarımız ile gurur duyuyorum”

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan “Geleceğe Miras” projesi kapsamında, Laodikeia Kazı Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek’in Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Pamukkale-Hierapolis Kazı Koordinatörlüğüne de atanmasının gururunun ardından; Stratonikeia ve Lagina Kazıları Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt’ün Muğla-Milas sınırları içinde yer alan Labraunda kazılarına; Tripolis Kazı Başkanı Prof. Dr. Bahadır Duman’ın ise Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Aydın-Karacasu sınırları içinde bulunan Afrodisias kazılarına koordinatör olarak atanmış olan Hocalarımız ile bir ke daha duyduğu gururu dile getiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, kendilerine çalışmalarında başarılar dileyerek keşiflerin ülkemize ve üniversitemize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen Geleceğe Miras projesi kapsamında, Türkiye’de yabancı heyetler tarafından yürütülen kazı alanlarındaki çalışmaların 12 aya yayılarak, daha fazla alanın kazılması, restorasyonlarının yapılarak, kültür miraslarımızın gelecek kuşaklara aktarılması hedefleniyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!