Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Profesyonel SEO Çözümleri SEO Ne Anlama Gelir?

Profesyonel SEO Çözümleri SEO Ne Anlama Gelir?

İnternet, önceleri, eğlence ve bilgi edinme anlamında sınırlı bir alanda hayatlarımıza temas ediyordu. Ancak, internet yaygınlaştıkça, birçok işimizi internet üzerinden yapmaya başladık. Bu sebeple, web sitelerinin sayısı inanılmaz bir şekilde arttı.
Ortaya çıkan rekabet, web sitelerini zorlamaya başladı. Bu rekabette, ön plana çıkmak için web sitesinin bir dizi kurala uygun hale getirilmesi gerekiyor. Bu kurallar bütününe SEO deniyor. Firma, uzman kadrosuyla istanbul seo konusunda birçok müşterisine profesyonel destek sunuyor.

SEO Ne Anlama Gelir?
SEO, Search Engine Optimization kelimelerinin kısaltmasıdır. Türkçesi ise Arama Motoru Optimizasyonudur. Arama motorunda bir kelime arandığında, en alakalı sonuçlar sıralanır.

Bu, içeriği barındıran siteye trafik sağlar. Web siteleri için amaç da budur. Web sitesi, arama motorlarıyla uyumlu hale getirilir. En çok kullanılan arama motoru Google olduğundan, SEO'da Google baz alınır.

SEO Neden Önemlidir?
Web siteleri, bir ürün veya hizmet sunuyorlar. Aynı sektörde rekabet ettikleri, web siteleri arasında öne çıkmak için SEO olmazsa olmaz önemdedir. SEO, sadece siteyi Google ile uyumlu hale getirmekle kalmaz, aynı zamanda iyi bir kullanıcı deneyimi sunmayı amaçlar. Bu sebeple, ziyaretçinin sitede kalma süresi, SEO puanı açısından önem taşır.

SEO Aşamaları Nelerdir?
SEO, birkaç aşamadan oluşur.

Analiz
Rakip Analizi
İç SEO
İçerik Denetleme
Resim Optimizasyonu
Dış SEO
Firma, tüm bu aşamaları dikkatle hayata geçiriyor. Böylelikle, firmanın müşterileri, internette çok daha görünür oluyor. Bugüne kadar birçok müşterisine çözüm ortağı olan firma, ankara seo konusunda da bu sebeple ön plana çıkmayı başarıyor.

İÇ SEO
SEO'nun çok büyük bir kısmı, İç SEO çalışmalarıdır. Bu aşama, birçok alt başlıktan oluşur. İlk olarak, sitenin yüklenme hızı kontrol edilir.
Bu, kullanıcı deneyimi ve dolayısıyla SEO için önemli bir kriterdir. Bundan dolayı, site hızını olumsuz yönde etkileyen unsurlar tespit edilir ve düzeltilir. Ayrıca, iç SEO'da içerik kontrolü çok fazla zaman alır. Çünkü, sağlam içerikleri olmayan bir web sitesinin yükselmesi neredeyse imkansızdır.

İçerik Kontrolü
Web sitesi, hangi sektörde faaliyet gösteriyor olursa olsun, firma sektöre özel çözümler sunuyor. İçerikler, mutlaka söz konusu sektöre göre yazılmış, bilgilendirici içerikler olmalıdır. Firmanın uzman personeli, bu amaçla, sitede var olan tüm içerikleri tek tek gözden geçirir.

En fazla trafik alan içerikler, en az trafik içerikler tespit eder. SEO uzmanı, bazı Tool'lar kullanarak içeriklerin Google tarafından nasıl algılandığını görür. En fazla trafik alan içeriklerin de düzeltilmesi gerekebilir. Ancak, öncelik, en az trafik alan içeriklere aittir. Firma, en az trafik alan içerikleri, ya düzenliyor ya da bir başka içeriğe yönlendiriyor.

SEO'ya Uygun Özgün İçerik
Google en fazla, özgün ve bilgilendirici içerikleri seviyor. Bu sebeple, SEO'nun önemli işlemlerinden biri de SEO uyumlu özgün içerikler oluşturmak oluyor. Firma bünyesinde görev yapan uzman, sektöre göre, tamamen özgün ve okuyanların her türlü sorusunu yanıtlayan tarzda içerikleri, siteye giriyor.

Başlık ve Alt Başlıkların Düzenlenmesi
Özgün içeriklerin siteye girilmesiyle, içerik üzerindeki çalışmalar bitmiyor. Başlık etiketlerinin kontrol edilmesi gerekiyor. H1, H2, H3 ve diğer başlık etiketlerinin gerektiği gibi kullanılmasını özen gösteriyor.

Buna uygun olmayan başlıklar düzenleniyor. Öte yandan, web sitesinin öne çıkması istenen anahtar kelimeler, itinayla tespit ediliyor. İçeriklerin makul sayıda anahtar kelime içermesi sağlanıyor.

Resim Optimizasyonu
Site hızı çok önemli olduğundan site hızını olumsuz yönde etkileyen tüm unsurlar ortadan kaldırılır. Bu unsurlardan biri de resimlerin büyüklüğüdür.

Firma, resimleri optimize ederek, sitenin hem daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmasını hem de Google'a uyumlu olmasını sağlıyor. Resimlerin çözünürlükleri belli oranlarda düşülüyor, sıkıştırılıyor. Bu işlemlerle İÇ SEO tamamlanıyor.

Dış SEO
Google tarafından istenen tüm özellikleri karşılayan sitenin artık öne çıkması için tek bir şeye ihtiyacı kalmıştır. Bu ise Dış SEO'nun konusudur. Web sitesindeki içeriğin başka siteler tarafından kullanılması, o site için çok önemli bir referanstır.

Buna backlink denir ve firma, müşterisi olan web sitesi için backlink operasyonunu bizzat yürütür. Backlink, herhangi bir siteden alınırsa, faydadan çok zarar verir.

Bu sebeple, firma, mutlaka sitenin faaliyet alanıyla alakalı ve güçlü bir siteden referans almaya özen gösterir. Dış SEO, büyük ölçüde backlink anlamındadır. Yani, sitenin daha fazla kişi tarafından tanınması, bilinmesi için yapılan çalışmadır. Firma, sağlam dış bağlantılarla, müşterisinin web sitesinin dikkat çekmesini sağlamayı başarıyor.

Sosyal Medya Yönetimi
Sosyal medya, en önemli kitle iletişim aracı haline geldi. Sektör fark etmeksizin, birçok marka, sosyal medyada yer alıyor. Firma, müşterisinin web sitesindeki içerikleri sosyal medyada paylaşarak, siteye trafik sağlıyor.

Sosyal medya yönetimini profesyonelce yapan seo rendesi sitenin sosyal medya kullanıcıları tarafından bilinmesini amaçlıyor. Bu ise marka bilinirliği anlamında atılan ilk ve önemli bir adımdır. Müşterilerinin gerçekçi tüm beklentilerini karşılayan firma, bu sebeple SEO alanında öne çıkıyor. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!