Denizli
13 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Son 2 gün! Seçmen listesinde adı olmayanlar ne yapmalı?

Son 2 gün! Seçmen listesinde adı olmayanlar ne yapmalı?
Türkiye, 31 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Seçimi için hazırlıklarını sürdürüyor. Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği takvime göre, seçmen listeleri 4 Ocak'ta muhtarlıklarda askıya çıkarıldı. Ancak, 17 Ocak Çarşamba günü saat 17.00'ye kadar sürecek olan kontrol dönemi içinde adını listede göremeyen seçmenler ne yapmalı?

Seçmenler, isim kontrol işlemlerini Yüksek Seçim Kurulu'nun internet sitesi, çağrı merkezi, Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması ve e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler. Adı listede olmayan vatandaşlar, 17 Ocak'tan önce bu yöntemlerden birini kullanarak seçmen kaydı sorgulama işlemini gerçekleştirmelidir.

Eğer seçmen, ismini kontrol ettiğinde listede bulunamazsa, il ve ilçe nüfus müdürlüklerine başvurarak durumu düzeltebilir. Bu başvurular, 17 Ocak Çarşamba günü saat 17.00'a kadar kabul edilecek. Seçmenlerin, belirlenen tarih ve saatleri dikkate alarak gerekli kontrolü yapmaları ve varsa eksiklikleri zamanında ilgili mercilere bildirmeleri önem taşıyor.

31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimlerde, seçmenlerin doğru bilgilere sahip olmaları, seçim sürecinin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi açısından büyük önem taşıyor. Yüksek Seçim Kurulu, seçmenlere bu süreçte destek olabilmek için çeşitli kanallar aracılığıyla bilgi veriyor ve sorgulama işlemlerini kolaylaştırıyor.

Seçmen Listeleri Kontrol ve İtiraz Süreci Devam Ediyor

31 Mart'ta gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Seçimi için Türkiye, seçmenlerin bilgilerini sorgulama ve itiraz etme sürecine odaklandı. 4 Ocak'ta başlayan bu süreç, 17 Ocak tarihine kadar devam edecek ve seçmenler, bağlı bulundukları muhtarlıklarda seçmen listelerini kontrol edebilecekler.

Seçmen niteliğine sahip olup da isimleri listede bulunmayan vatandaşlar da başvuruda bulunma hakkına sahip. Ancak, bu kişilerin başvuru esnasında herhangi bir hizmete ait faturayı ya da kira sözleşmesini ibraz etmeleri gerekecek.

TRT Haber'in aktardığına göre; öğrenciler, öğrenim gördükleri yerleşim yerlerinde oy kullanmak istiyorlarsa ya da muhtarlık bölgesinde kimlik veya adres bilgilerinde yanlışlık ya da eksiklik tespit edenler, bilgilerini güncelleyebilecekler.

Seçmen bilgi kağıtlarının dökümüne ve dağıtımına ise 29 Şubat'ta başlanacak. Bu süreç, seçmenlere kendi bilgilerini kontrol etme ve gerekli düzeltmeleri yapma imkanı sunarken, şeffaf ve adil bir seçim ortamının oluşturulmasına katkı sağlıyor.

Kaynak: TRT

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yaymlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!