Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Evlilik vaadiyle erkekleri dolandırmışlar! Eş zamanlı baskın
Evlilik vaadiyle erkekleri dol...
17:57Merkezefendi’de ‘engelli İstihdamı Çalıştayı’ Düzenlendi
Merkezefendi’de ‘engelli İstih...
16:25Denizli'de kamyon, hafif ticari araca çarptı; 1 ölü, 2 yaral...
Denizli'de kamyon, hafif ticar...
16:17Denizli'de öğrencilerin diktiği fidanları çaldılar
Denizli'de öğrencilerin diktiğ...
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek olan Denizli Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı, 10-11 Aralık 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Türk kültürünün önemli miraslarından biri olan aşıklık geleneğini yaşatmayı amaçlayan etkinlik, Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 09.12.2024 - 04:23
Güncelleme: 09.12.2024 - 04:23
Etkinlik, 10 Aralık Salı ve 11 Aralık Çarşamba günleri saat 20.00’de başlayacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinden 8 halk ozanı ile Kazakistan ve Kırgızistan’dan 2 halk ozanı olmak üzere toplam 10 ozan, Denizlililer için sahne alacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen program ücretsiz olup, tüm vatandaşlar davetli.
11 Yılda 250 Halk Ozanı Ağırladı
Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2011 yılında 15 halk ozanı ile başlattığı Aşıklar Bayramı’nı, 2013 yılından itibaren uluslararası boyuta taşıyarak Denizli Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı ismiyle sürdürdü. 2024 yılı itibarıyla, etkinliğe toplam 250 halk ozanı katıldı. Bu ozanların 211’i Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden, 39’u ise Türk dünyasından gelerek Denizli’de kültür şöleni yaşattı.
Denizli 11. Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı’nda, Türk kültürüne gönül vermiş halk ozanları, sazları ve türküleriyle Denizlililere unutulmaz bir deneyim yaşatacak.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir