Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Tekinpro ile Döner Kesiminde Ritmi Hızlandırın, Standardı Sa...
Tekinpro ile Döner Kesiminde R...
18:04Tıkalı Kanalizasyonun Vidanjörle Açılması Nasıl Yapılır?
Tıkalı Kanalizasyonun Vidanjör...
18:03Multivitamin Nedir, Ne İşe Yarar? Sağlığımız İçin Neden Önem...
Multivitamin Nedir, Ne İşe Yar...
18:00Ahşap Oyuncak Seçiminde Doğal Malzeme, Güvenlik ve Gelişim O...
Ahşap Oyuncak Seçiminde Doğal...
Merkezefendi’deki Girişimci Kadınlar ve El Emeği Festivali, 250 stant, konserler ve söyleşilerle kadın emeğini vitrine çıkaracak, ekonomiye katkı sunacak.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 17.12.2025 - 13:39
Güncelleme: 17.12.2025 - 13:39
Merkezefendi Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Girişimci Kadınlar ve El Emeği Festivali, bu yıl da yılbaşı konsepti, dolu dolu etkinlik programı ve 250 stantlık alanıyla kadın emeğini bir kez daha vitrine çıkarmaya hazırlanıyor.
Denizli Haber – Merkezefendi Belediyesi tarafından ilk kez 2021 yılında düzenlenen ve her yıl daha da büyüyen Girişimci Kadınlar ve El Emeği Festivali, 19, 20 ve 21 Aralık tarihlerinde Merkezefendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Girişimci kadınların el emeği ürünlerini sergileyeceği festivalde stantlar, üç gün boyunca saat 22.00’ye kadar açık kalacak.
GİRİŞİMCİ KADINLAR YILBAŞI KONSEPTİNDE BULUŞACAK
Kültür ve sanat faaliyetlerine aralıksız devam eden Merkezefendi Belediyesi, ilçedeki girişimci kadınlara ekonomik ve sosyal açıdan yeni alanlar açmayı sürdürüyor. Yılbaşı konseptiyle hazırlanan festivalde, yaklaşık 250 stantta el emeği ürünler yer alacak. Kadınlar; takı, tekstil, dekoratif ürünler, gıda ve el sanatları başta olmak üzere birçok kategoride ürettiklerini ziyaretçilerle buluşturacak.
Festivalle birlikte hem kadınların gelir elde etmesi hem de ilçede dayanışma kültürünün güçlenmesi hedefleniyor. Kadınların üretim gücünü destekleyen bu organizasyon, Merkezefendi’nin son yıllardaki en önemli yerel markalarından biri haline gelmiş durumda.
ÜÇ GÜN BOYUNCA DOLU DOLU FESTİVAL PROGRAMI
Festival programı, 19 Aralık Cuma günü saat 12.30’da yapılacak resmi açılış töreniyle başlayacak. Aynı gün saat 20.00’de Güvenç Yıldırım sahne alarak müzikseverlere keyifli anlar yaşatacak.
20 Aralık Cumartesi günü saat 13.00’te “Ritmin Melekleri” gösterisiyle sahnede renkli görüntüler oluşacak. Saat 15.00’te ünlü isim Suna Dumankaya ile söyleşi gerçekleştirilecek. Günün bir diğer söyleşisi ise saat 18.00’de Psikolojik Danışman ve Aile Danışmanı Kevser İrdem tarafından “Kelimelerin Hayatımıza Olan Büyülü Etkisi” başlığıyla yapılacak. Festivalin ikinci günü, saat 20.00’de sevilen sanatçı Cem Belevi konseriyle sona erecek.
ÇOCUKLAR İÇİN TİYATRO VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ
Festivalin son günü olan 21 Aralık Pazar’da program saat 13.00’te Uzman Doktor Betül Yılmaz ile “Zihin Atölyesi” söyleşisiyle devam edecek. Saat 15.00’te Ceren Özdemir “Darbuka Show” performansıyla sahne alacak. Günün sonunda ise saat 17.30’da ‘Piyonlar’ isimli çocuk tiyatrosu minik izleyicilerle buluşacak.
Üç gün boyunca festival alanında kurulacak stantlar, sahne gösterileri, konserler, atölye çalışmaları ve çocuk etkinlikleriyle Merkezefendi, üretimin ve paylaşımın buluşma noktası olacak.
“KADIN EMEĞİNİ DESTEKLEYEN PROJELERE ÖNCELİK VERECEĞİZ”
Düzenledikleri festivaller sayesinde birçok girişimci kadının gelir elde ettiğini ve kendi işini kurma imkânı bulduğunu hatırlatan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, kadın emeğine verdikleri desteği vurguladı. Başkan Doğan, “İlçemizde girişimci kadınlarımız üretim gücüyle ekonomimize ve sosyal hayata değer katıyor. Kadın emeğini destekleyen projelere her zaman öncelik vereceğiz” ifadelerini kullandı.
Başkan Doğan, festivalin Merkezefendi’de bir gelenek haline geldiğini anlatarak şunları söyledi: “Her geçen yıl daha da büyüyen ve artık Merkezefendi’mizin vazgeçilmez bir geleneğine dönüşen Girişimci Kadınlar ve El Emeği Festivali’mizi düzenlemekten büyük bir mutluluk ve heyecan duyuyoruz. Üç gün boyunca; müzikten söyleşilere, konserlerden atölye çalışmalarına uzanan dopdolu bir programla hemşerilerimizle bir araya geleceğiz. Girişimci kadınlarımızın büyük emek ve özveriyle hazırladığı el emeği ürünlerimizi bu festivalde halkımızla buluşturacağız. Bu güzel buluşmaya tüm hemşerilerimi davet ediyorum. 19-20-21 Aralık tarihlerinde Merkezefendi Kültür Merkezi’mizde bir araya gelecek, birlikte üretecek ve birlikte güçleneceğiz” dedi.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir