Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Kablohurdafiyatlari.com Rehberi: Demirin Kilosu Ne Kadar, Ba...
Kablohurdafiyatlari.com Rehber...
18:23Güncel Bilgiye Ulaşmanın Pratik Yolu
Güncel Bilgiye Ulaşmanın Prati...
18:21Yunanistan Golden Visa Ne Kadar? Yatırım Koşulları
Yunanistan Golden Visa Ne Kada...
18:20Doğum Sonrası Vajinal Gevşeme Problemi İçin Modern Çözümler
Doğum Sonrası Vajinal Gevşeme...
Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, seçim sürecinde söz verdiği tarımsal kalkınma projelerinden birini daha hayata geçirdi. İlçede tarımsal üretimi artırmak, yerli tohum kullanımını yaygınlaştırmak ve çiftçiyi desteklemek amacıyla Pamukkale Belediyesi tarafından 27 mahallede toplam 105 bin adet ata tohumundan üretilen yerli fide ücretsiz olarak çiftçilere dağıtıldı.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 22.04.2025 - 09:22
Güncelleme: 22.04.2025 - 09:22
Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, seçim sürecinde söz verdiği tarımsal kalkınma projelerinden birini daha hayata geçirdi. İlçede tarımsal üretimi artırmak, yerli tohum kullanımını yaygınlaştırmak ve çiftçiyi desteklemek amacıyla Pamukkale Belediyesi tarafından 27 mahallede toplam 105 bin adet ata tohumundan üretilen yerli fide ücretsiz olarak çiftçilere dağıtıldı.
Pamukkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen proje kapsamında; 35 bin domates, 35 bin biber ve 35 bin patlıcan fidesi, Pınarkent’ten Akdere’ye kadar 27 mahallede üreticilerle buluşturuldu. Fide dağıtımı yapılan bölgelerde belediye ekipleri, üreticilere sadece fide değil, aynı zamanda doğru ekim ve bakım yöntemleri hakkında da eğitim verdi.
Projeye büyük ilgi gösteren Pamukkaleli çiftçiler, yerli fide desteğinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Irlıganlı Mahallesi’nden Hediye Yengeç, “Bu fideler sayesinde organik ürünler yetiştirip pazardan almak zorunda kalmayacağız. Başkanımıza çok teşekkür ederiz” derken, Akköy Mahallesi’nden Fahri Kara ise, “Ata tohumu sağlık açısından da çok önemli. Yerli malı, Türk’ün malı” diyerek destekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur ise açıklamasında, “Ata tohumları kültürümüzün en değerli miraslarından biridir. Hem verimlilik hem sağlık açısından büyük katkı sunan bu proje ile üreticimize sözümüzü tutmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Fide desteğimiz önümüzdeki yıllarda daha da büyüyerek sürecek” dedi.
Başkan Ertemur ayrıca, fide desteğiyle sınırlı kalmayan tarımsal projelerin sürdürülebilir üretimi desteklemeye devam edeceğini belirtti.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir