Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
Evlilik vaadiyle erkekleri dolandırmışlar! Eş zamanlı baskın
Evlilik vaadiyle erkekleri dol...
17:57Merkezefendi’de ‘engelli İstihdamı Çalıştayı’ Düzenlendi
Merkezefendi’de ‘engelli İstih...
16:25Denizli'de kamyon, hafif ticari araca çarptı; 1 ölü, 2 yaral...
Denizli'de kamyon, hafif ticar...
16:17Denizli'de öğrencilerin diktiği fidanları çaldılar
Denizli'de öğrencilerin diktiğ...
Denizli'de ilkokul ve ortaokul öğrencileri göz sağlığı taramasından geçirildi. Proje çerçevesinde toplam 832 öğrenciye yapılan taramalar sonucunda, 79 öğrenci ileri tetkik ve tedavi için Devlet Hastanelerinin göz polikliniklerine yönlendirildi.
denizli24haber
EDİTÖR
Giriş: 08.01.2025 - 05:55
Güncelleme: 08.01.2025 - 05:55
DENİZLİ HABER- Bozkurt Kaymakamlığı ve Denizli İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında Bozkurt ilçesindeki ilkokul ve ortaokul öğrencileri göz sağlığı taramasından geçirildi. Proje çerçevesinde toplam 832 öğrenciye yapılan taramalar sonucunda, 79 öğrenci ileri tetkik ve tedavi için Devlet Hastanelerinin göz polikliniklerine yönlendirildi.
Çocuklarda göz hastalıklarının erken teşhis edilmesi ve gerekli tedavilerin uygulanması, ilerleyen dönemde eğitim hayatı ve kişisel gelişim açısından büyük önem taşıyor. Uzmanlar, fark edilmeyen görme kusurlarının, çocukların okul başarısını, sosyal yaşamını ve özgüvenini olumsuz etkileyebileceğini belirtiyor. Bu kapsamda Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Göz Hastalıkları Uzmanları Op. Dr. Yasin Durkal ve Op. Dr. Yaşar Ölmez, tarama çalışmalarını titizlikle gerçekleştirdi.
“Erken Teşhis Eğitim Hayatını Destekler”
Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Bozkurt’ta yapılan göz taramalarının önemine dikkat çekerek, “Göz hastalıklarının erken dönemde teşhis edilmesi ve ilerlemesinin önlenmesi, öğrencilerin eğitim hayatını doğrudan etkiler. Bozkurt Kaymakamı Enes Özkan’ın talebi doğrultusunda işbirliği içinde bu projeyi hayata geçirdik. İlçedeki 832 öğrencimizin göz taramasını tamamladık ve 79 öğrencimizi ileri tetkik için hastanelere yönlendirdik. Bu tür taramalar, hem öğrencilerin sağlıklarını korumak hem de eğitimdeki başarılarını artırmak açısından büyük önem taşıyor. Destek veren tüm kurumlara ve sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.
“Göz Sağlığı Başarıyı Doğrudan Etkiler”
Bozkurt Kaymakamı Enes Özkan, okul çağındaki çocukların görme sağlığının ders başarısı ve genel gelişimleri üzerinde önemli etkiler oluşturduğunu ifade etti. Özkan, “Bir çocuğun tahtayı net görememesi, derse olan dikkatini ve başarısını olumsuz etkileyebilir. Bu tür taramalarla sorunları erken tespit ederek gerekli önlemleri alabiliyoruz. İlçemizde yapılan göz sağlığı taraması, öğrencilerimizin geleceği için çok değerli bir çalışma oldu. Projeye katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir