Denizli
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

83 yaşındaki kadın, çimento dondurma tedavisi ile ayağa kalktı

83 yaşındaki kadın, çimento dondurma tedavisi ile ayağa kalktı
Denizli Devlet Hastanesi'ne başvuran 83 yaşındaki Emine Atmaca, düşme sonrası şiddetli bel ağrısı şikayetiyle tedavi için başvurdu. Bel kırığı teşhisi konulan hastaya, Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Zeki Dağlıoğlu tarafından vertebroplasti ameliyatı uygulandı. Bu ameliyat, halk arasında çimento veya dondurma tedavisi olarak bilinir ve kırık omurgayı güçlendirmek amacıyla kullanılır.

Ameliyatın ardından sağlığına kavuşan Emine Atmaca'nın durumuyla ilgili konuşan Dr. Dağlıoğlu, vertebroplasti ameliyatının özellikle yaşlı ve büyük cerrahi ameliyatları kaldıramayacak hastalarda başarılı ve riskleri düşük bir seçenek olduğunu vurguladı. Ameliyat sırasında kesi yapılmadan, kırık omurgaya metil metakrilat içeren sement enjeksiyonu yapıldığını belirten Dr. Dağlıoğlu, bu sementin sertleşerek kırık omurgayı güçlendirdiğini açıkladı.

Dr. Dağlıoğlu, özellikle osteoporoz nedeniyle kemiklerin kolayca kırılabildiği durumlarda, açık ameliyat risklerinin arttığı durumlarda vertebroplastinin uygun bir seçenek olduğunu belirtti. Kanama riskinin sıfıra yakın olduğunu ifade eden Dr. Dağlıoğlu, özellikle yüksek riskli hastalarda etkili sonuçlar veren bu tedavi yönteminin, hastaların yaşam kalitesini artırmada önemli bir rol oynadığını dile getirdi.

 

Vertebroplasti (Çimento,Dondurma) Tedavisi Hastanemizde Uygulanabilmektedir

Dağlıoğlu, 83 yaşındaki bayan hasta Emine Atmaca’da bu ameliyatı başarıyla uyguladıklarını ve hastanın kısa zamanda sağlığına kavuştuğunu belirterek; “Hastamız, düşme sonrası bel bölgesinde şiddetli ağrı şikayetiyle acil birimimize başvurdu. Yapılan tetkiklerinde 3.bel kemiğinde kırık saptandı. Yaşı nedeniyle ön planda açık ameliyat düşünülmeyen hastamıza öncelikle korse tedavisi yapıldı. Ancak ağrı şikayetinde düzelme olmadı. Daha sonra yürüyemez hale gelen hastamız sedye ile polikliniğimize başvurdu. Yaşı nedeniyle hastamıza, açık ameliyat yerine halk arasında kapalı ameliyat, çimento ameliyatı, dondurma tedavisi denilen vertebroplasti ameliyatı yaptık. Aynı gün mobilize edilen hastamız sorunsuz toplam 3 gün süreyle hastanemizde yatırıldı ve şifa ile taburcu edildi. Vertebroplasti (çimento, dondurma) tedavisi hastanemizde başarıyla uygulanabilmektedir. Kesi olmadığı için iyileşme süresi daha kısadır. Hasta aynı gün yürüyüş yapıp, birkaç gün içinde taburcu olabilmektedir” diye konuştu.

 

Ameliyat ile sağlığına kavuşan 83 yaşındaki Emine Atmaca da başarılı bir ameliyat geçirdiğini ve sağlığına kavuştuğunu belirtti ve “Ayağım takılarak düştüm ve belim kırıldı. Doktorumuz ameliyat olacaksın dedi ve çok şükür başarılı geçti ameliyatım. Doktorumdan memnunum, Allah sonsuz razı olsun. Bütün hastalara Allah her zaman sağlık versin” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!