Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Bakan’dan Zolan’a Tebrik

Bakan’dan Zolan’a Tebrik
Bakan’dan Zolan’a Tebrik

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Dünyanın en büyük 5 turizm fuarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMITT) Denizli’yi temsil etti. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Denizli’nin standını örnek göstererek Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı tebrik etti.

 

Ulusal ve uluslararası arenanın en etkin turizm profesyonellerini buluşturan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) 21’inci kez ziyaretçilerine kapılarını açtı. Alanında dünyanın en büyük fuarlarından biri olan EMITT’e katılan Denizli Büyükşehir Belediyesi, kentin tüm güzelliklerini temsil eden standıyla katılımcıların büyük beğenisini kazandı. Denizli standını örnek gösteren Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, Denizli Kayak Merkezi, Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası gibi kent turizmine verdiği katkıdan dolayı Başkan Zolan’ı tebrik etti. Denizli’nin doğal ve tarihi güzellikleri ile turistik alanlarının tanıtıldığı stant; Denizli Kayak Merkezi, Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, Yeşilyuva ayakkabıcılığı, Buldan ve Babadağ dokumacılığı, Yatağan bıçakları, çeşitli çömlekler ve yöresel lezzetlerle zenginleştirilen sunumuyla ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

 

“DENİZLİ OLMAZSA TÜRKİYE ANLATIMI EKSİK KALIR”

Turizme katkı açısından fuarların çok önemli olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Uluslararası EMİTT Fuarının İstanbul’da gerçekleştiğini belirterek, Dünyanın önemli bir turizm fuarına sahip olduklarını söyledi. Başkan Zolan, “Denizlimiz de Türkiye’nin en çok turist çeken 5’inci ili. Başta Pamukkalemiz olmak üzere köklü tarihimiz, antik kentlerimiz, doğal güzelliklerimiz ve yeni açtığımız bir kayak merkezimiz var. Yayla turizmi, teleferik, tekstil ve el sanatları ile birçok zenginliğe sahip olan şehrimizin bu fuarda olmasına karar verdik. Denizli olmazsa Türkiye’de anlatılan birçok şeyin eksik kalacağını düşünerek burada yerimizi aldık” dedi.

 

“ALLAH’IN DENİZLİMİZE SONSUZ BİR LÜTFU VAR”

EMITT Fuarına gösterilen yoğun katılıma dikkat çeken Başkan Zolan, “Bu fuar gün geçtikçe daha da büyüsün istiyoruz. Ülkemiz zor bir turizm sezonu geçiriyor. İnşallah sektör için başarılı bir fuar olacak. Denizli özeline baktığımızda, Allah’ın Denizlimize sonsuz bir lütfu var. Birçok güzelliği içinde barındıran şehrimizde yok yok. Bunu sadece kendimizde tutmak değil, tüm dünya ile paylaşmak, tanıtmak; bu güzelliklere onların da dokunmasını, yaşamasını arzu ettik. Onun için EMITT Fuarında yer aldık” ifadelerini kullandı.

 

HELVA İKRAM EDİP DOKUMA YAPTI

Başkan Zolan, stantta Denizli’nin kültürü ile ilgili sunumların olduğunu belirterek “İnsanlar şehrimize geldiğinde hangi geleneksel yiyeceklerle karşılaşacaklar, neleri tadacaklar onların da bazı örneklerini burada sunma gayreti içindeyiz” dedi. Daha sonra ziyaretçilere helva ikram eden Başkan Zolan, kentin tekstil gücüne atıfta bulunmak için kurulan dokuma tezgahında dokuma yaptı. Dünyanın önde gelen turizm fuarlarından biri olarak, ülkelerin ve şehirlerin tanıtılmasına önemli katkılar veren EMITT, 26-29 Ocak 2017 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!