Denizli
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Paü'de Engellere Takılma, Şenliğe Katıl etkinliği

Paü'de Engellere Takılma, Şenliğe Katıl etkinliği
Pamukkale Üniversitesi’nde çok önemli konuklarla çok önemli bir organizasyon var. PAÜ Arena’da 18 Mayıs Çarşamba günü saat; 10.00’dan itibaren “Engellere Takılma, Şenliğe Katıl” etkinliği gerçekleştirilecek.  

 

Gün boyu sportif ve sanatsal etkinliklerin yapılacağı şenlikte, spor, sanat ve medyadan önemli isimlerde PAÜ’ye konuk olacak.  Türkiye’nin en büyük engelliler festivali DRT Denizli tarafından naklen (canlı) yayınlayacak. Öte yandan saat 15.30’da da, PAÜ Kongre Kültür Merkezi’nde Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanları Hidayet Türkoğlu, Hamza Yerlikaya, Saadet Oruç, Eski Milli Futbolcu Alpay Özalan ve Sanatçı Muazzez Ersoy'un katılacağı "Ünlüler Engelsiz Yarınlar İçin PAÜ'de" adlı bir panel de düzenlenecek.


YAAN VE ESER KOORDİNE EDİYOR

Engelsiz Yarınlar Topluluğu ve Pamukkale Üniversitesi Spor Merkezi işbirliğiyle düzenlenecek olan ve koordinatörlüğünü Tansu Yaan ve Fırat Derviş Eser’in yürüttüğü şenlik toplumda engellere karşı duyarlılığı arttırmak, engellilerde sporun önemine ilgi çekmek, engelli bireylerin ortak ve bir arada yaşamı savunabilmek, spor sayesinde engelliler ve engelli aileleri arasındaki dayanışmayı arttırmak amacını taşıyor. 

18 Mayıs Çarşamba günü saat 10.00 ile 14.00 arasında yapılacak etkinliğe Denizli Görme Engelliler İlköğretim Okulu, Denizli İbrahim Cengiz Özel Eğitim Meslek Lisesi, Yeşilköy İşitme Engelliler Orta Okulu, Çamlık Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi, İsmail Tosunoğlu Özel eğitim İş Uygulama Merkezi, Polis Amca Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Denizli Merkezefendi Özel Eğitim Ana Okulu ile Pamukkale Üniversitesinde çalışan engelli bireyler ve engelli öğrenciler  olmak üzere yaklaşık 900 kişinin katılması bekleniyor. Türkiye’nin engelliler için düzenlenen en büyük festivali olma özelliğini taşıyan “Engellere Takılma, Şenliğe Katıl” Festivali’nin açılış konuşmalarını; Denizli Milli Eğitim İl Müdürü Mahmut Oğuz, PAÜ Rektörü Hüseyin Bağcı, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Denizli Valisi Şükrü Kocatepe yapacak.

Zihinsel, bedensel,  işitme ve görme engelli gruplar goalball, tırmanma duvarı, fitness, basketbol, oturarak voleybol, hemsball ve tekerlekli sandalye basketbolu branşlarında sportif etkinliklere katılacaklar. Semazen ve mehter gösterilerinin yapılacağı şenlikte Pamukkale Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Dairesi’ne bağlı PAUKAF Öğrenci Topluluğu Halk Oyunları ekibi ile Spor Bilimleri Fakültesi Halk Dansları Topluluğu sahne alacak. Spor Bilimleri Fakültesi’nden gönüllü öğrenciler organizasyona katkı sağlayacaklar.

Aynı gün Saat 15.30’da ise, PAÜ Kongre Kültür Merkezi’nde Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanları Hidayet Türkoğlu, Hamza Yerlikaya, Saadet Oruç, Eski Milli Futbolcu Alpay Özalan ve Sanatçı Muazzez Ersoy'un katılacağı "Ünlüler Engelsiz, Yarınlar İçin PAÜ'de" adlı panel gerçekleşecek.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!