Denizli
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Meral Akşener, 3 gün boyunca Denizli'de kaldı

Meral Akşener, 3 gün boyunca Denizli'de kaldı
MHP’de 6 aydır devam eden kurultay sürecinde Sinan Oğan’ın da ziyaret etmesi ile muhalif adayların hepsi Denizli ziyaretlerini tamamladı. Partide değişiklik istediği için görevden alınan 4 il başkanından birisinin görev yaptığı Denizli’de genel başkan adayları arasında en çok ilgiyi ise Meral Akşener gördü. 25 Şubat’ta Denizli’ye gelen ve 3 gün boyunca burada kalan Akşener, diğer başkan adaylarını göre en çok destekçi toplayan aday olarak dikkat çekti.

Milli Hareket Partisi’nde 1 Kasım’da mecliste dördüncü parti konumuna düştükten sonra patlak veren kurultay krizi sürecinde bugüne kadar tüm muhalif adaylar Denizli’yi ziyaret etti. Meral Akşener ile başlayan ziyaret sürecinde sırasıyla Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan Denizli’de partililerle buluştu. Denizli’ye ilk gelen topuklu efe Meral Akşener oldu. Akşener, kurultay sürecinde Türkiye’de ilk ziyaret ettiği ile Denizli olmuştu. 25 Şubat’ta büyük bir kalabalık tarafından Denizli’nin girişinde karşılanan Akşener, yoğun ilgi yüzünden güçlükle geçtiği EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde binlerce kişiye seslenmişti. Ardından Gazi Bulvarı’nda esnaf ve vatandaşları ziyaret eden Akşener 3 gün kaldığı Denizli’de il merkezinin yanı sıra Denizli’nin tek MHP’li belediye başkanı olan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ı, ilçeyi, Bekilli, Baklan ve Çivril’de ziyaretlerde bulundu. 3 gün boyunca vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılanan Akşener, Çivril’in ardından Uşak’a geçmişti.

AYDIN CENAZE İÇİN GELDİ

8 Kasım 2012’de partinin 10. Olağan Genel Kurultay’ında MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin karşısına başkan adayı olarak çıkan fakat 725’e karşı 441 oy alarak başkanlık yarışını kaybeden Koray Aydın, genel başkan adayı için toplantı yapmak adına olmasa da Denizli’de partililerle buluşan ikinci muhalif aday oldu. 24 Mayıs günü MHP eski Milletvekili Salih Erbeyin’in kalp krizinden ölen ağabeyi Eyüp Erbeyin’in Ulu Cami’deki cenaze namazına katılan Aydın, daha sonra partililerle bir araya gelmiş daha sonra da Denizli’den ayrılmıştı.

ÖNCE ÖZDAĞ SONRA OĞAN 

Akşener ile başlayan Aydın ile devam eden muhalif aday ziyareti Haziran içinde iki başkan adayının daha Denizli’ye gelmesi ile sona erdi. Bu ay içerisinde Denizli’ye ilk gelen Prof. Dr. Ümit Özdağ oldu. 3 Haziran’da bir otelde partililerle buluşan Özdağ, seçim sürecini ve projelerini anlattı. Özdağ’ın ardından Muhalif kanadın en güçlü isimlerinden birisi olan Sinan Oğan’ı konuk etti. 8 Haziran günü gerçekleştirilen ziyarette Oğan, İnci Hotel’de partililerle iftar yemeğinde bir araya geldi.

HİÇBİRİ AKŞENER GİBİ OLMADI

Sağ ile solun neredeyse aynı oranda oy aldığı il olarak bilinen Denizli’de MHP’de yaklaşık 6 aydır devam eden süreçte en büyük ilgiyi gören Akşener oldu. 3 gün boyunca Denizli’de kalan Akşener, muhalif olduğu için görevden alınan ilk il başkanının görev yaptığı Denizli’ye ayrı bir önem verdi. 15 Ocak’ta 543 delegenin imzasıyla ilk adımı atılan ve 19 Şubat günü ilk görevden alma ile başlayan süreçte Genel Başkan adaylığı için ilk mitingini de Denizli’de yapan Akşener, 25 Şubat’ta binlerce partili tarafından yüzlerce araçlık konvoyla karşılanmıştı. Namı değer Topuklu Efe Akşener, Burada kaldığı sürece her konuşmasında kalabalık bir topluluğa seslendi.

ÖZTÜRK’TEN AKŞENER’E AÇIK DESTEK

Partide toplanan 543 imzanın ilk imzalayanlarından olan eski İl Başkanı Yasin Öztürk, başkanlık yarışında Akşener’e destek verdiklerini açıklamıştı. Partide değişenin genel başkan olmayacağına vurgu yapan Öztürk, süreçte Akşener’e neden destek verdiğini geçen haftalarda verdiği röportajda şu şekilde açıklamıştı:

“Her ne kadar yarışımız parti içi bir yarış gibi gözükse de süregelen süreçte kamuoyunu ve vatandaşlarımız yakından ilgilendiren bir konu haline geldi. Artık toplum iktidarın değişmesindeki tek umudu MHP’de ve bu partide oluşabilecek genel başkan değişikliğinde aramaya başladı. Biz partimizde sadece bir genel başkanı sorunu değil yönetimsel ve kurumsal anlamda sorunlarımız olduğundan yola çıkarak bir değişim olması gerektiğini ve bu değişimi yapabilmek için de çıkmış olan genel başkan adaylarını izlemeye başladık. Adaylar içinde sadece bizler için değil sadece partililerimizde değil tüm kamuoyunda dikkat çeken bir Meral Akşener faktörü daha ön plana çıktı.”

TÜZÜK KURULTAYI HAFTAYA

Partide Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından verilen tüzük kurultayı kararı sonrası Gemerek ve Tosya Mahkemelerinden alınan durdurma kararı ve partinin genel merkezinin Yargıtay’a temyiz davası açmasının ardından süreç Mayıs’ın son haftasında verdiği tüzük kurultayının yapılması kararı Çağrı Heyeti tarafından 19 Haziran’da uygulanacak. Olağanüstü Kurultay’da genel başkanlık seçimin yapılabilmesinin önünü açacak olan kurultay partinin genel merkezi tarafından yapılmayacak uyarılarına rağmen Büyük Anadolu Otel’inde gerçekleştirilecek. Kurultay’da divanın oluşmasının ardından da Çağrı Heyeti’nin görevi sona erecek. Partide seçimle olağan genel kurul ise ne zaman yapılacağı hala netlik kazanmadı. Parti genel merkezi kurultay için 10 Temmuz’u adres gösterirken, muhalif adayların ne yapacağı ise merak konusu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!