Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Altın pusuda bekliyor

Altın pusuda bekliyor
Bir yıl içinde yüzde 40’lara varan değer kazancı ile en karlı yatırım aracı olarak göze çarpan altında geçen günlerde hızlı olan yükseliş yerimi zigzaga bıraktı. 121 liralı görerek tarihi rekorunu kıran altın 130 lira hayalini gerçekleştirmek için pusuda beklemeye devam ediyor. 119-121 lira bandı arasında gidip gelen altının bu seviyeden aşağıya düşmesi beklenmiyor.

Geçen yıl Ağustos ayında 110 lirayı görerek çağ atlayan altında bir ara 97 lirayı gören gram altın son 5 ayda yaklaşık 25 liralık karla 121 lirayı gördü. Sürekli olarak kendine psikolojik sınır belirleyen altın önce 110 sonra da 120 barajını gördü. Şimdi kendine psikolojik sınır olarak 130 lirayı hedefine koyan altında pusudaki bekleyiş sürüyor. Küresel piyasa ve iç gelişmeleri yakından takip eden piyasa iki haftadır 119 ile 121 lira arasında gidip geliyor. doların fiyatındaki artış yüzünden zigzaga rağmen fiyatların her daim olduğu piyasada altının bu bant aralığından daha da aşağıya düşmesi beklenmiyor.

HALA GÜVENLİ BİR LİMAN

Altındaki hızlı dalgalanmanın yatırımcıyı tedirgin ettiğine dikkat çeken Denizli Sarraf ve Kuyumcular Odası Başkanı Yusuf Yıldırım, güvenirliliği bittiği sanılan altının hala en güvenilir bir yatırım aracı olduğunu söyledi. Son aylarda gramdaki kazancın 25 liraya yaklaştığını aktaran Yıldırım, “Bu şekilde kısa sürede elde edilen başka sektör yok. Dolar bile bu kadar kazandırmazken altının güvenirliliğini konuşmak abesle iştigal etmektir. Kısa vadede bakıldığında kazandırmadığı sanılan altın örneği de hala yaşanırken kazandırmıyor demek yanlış olur. O yüzden güvenli bir liman olmaya her zaman devam edecektir” diye konuştu.

ALTIN ALMANIN ZAMANI YOKTUR

Altın almak için beklemek olmaz diyen kuyumcu Eşref Ateş ise, “Herkes altın almak için zaman kolluyor ama bu saatten sonra biraz zor gibi duruyor. Çünkü artık fiyatlarda ciddi bir düşüş beklenmiyor. 119 ile 121 lira arasındaki git gel devam edecek. Daha sonra ise piyasa yukarı yönlü hareket etmeye devam edecek. Eğer 125 lira aşılırsa da altının 130 lira olması hatta bu rakamı da aşması hayal olmayacaktır. Zaten 130 lirayı da aşarsa çeyrek altın fiyatı 210 liraya ulaşacaktır. Bunlar büyük düşünce gerektiren olaylar. Biz esnaf olarak altının hala güvenli bir yatırım aracı olduğunu biliyoruz. Bu altını 97 liradan da alsanız 110 liradan da alsanız size uzun vadede büyük kazançlar sağlayacaktır. Dolayısıyla altın alma zamanı diye bir düşünceye kapılmadan uzun vadeli yatırımcıyı bekliyoruz” dedi. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!