Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Ankara Ağır Ceza Avukatı

Ankara Ağır Ceza Avukatı

Türkiye bir hukuk devletidir. Her vatandaşının ise savunulma hakkı vardır. Bir kişinin hukuki olarak profesyonellerce temsil edilmesi çok önemlidir. Çünkü hukuk, eğitim ve mesleki farkındalık gerektirir. Ayrıca bir hukukçunun ilkesel olarak adalet inancı taşıması da çok mühimdir.

Birçok adli konuda bir avukata başvurulur. Genel olarak avukatlar, yoğunlaştıkları alanla anılırlar.Hukuki yeterliliği olmayan bir kişinin adli süreçleri takibi ve sonuçlandırası mümkün değildir.Bu şartlardan ötürü bir uzmandan yardım almak gerekir.

Özellikle ağır ceza avukatlığı ile ilgili konularda kaliteli bir hizmet almak isteyen vatandaşlarımıza ekibimizle güvenilir bir hizmet sunuyoruz.

Ağır Ceza Avukatı Hizmetleri

Ankara avukat hizmeti sağlayan firmamızın ağır ceza mahkemeleri de görev alanına giriyor. Ağır ceza denildiği zaman üç ana suçtan bahsedilebilir.

Bunlar;

  1. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin anayasal düzenine, güvenliğine, devlet sırlarına, milli savunmaya karşı işlenen suçlardır. Terörle Mücadele kapsamında ilgili kanun uyarınca takip edilen davalarda ceza mahkemesi kapsamındadır.
  2. Üst seviye olarak on yılı aşkın bir hapis cezasının verildiği ya da müebbet/ağırlaştırılmış müebbet gibi hapis cezasının alındığı suçlarla ilgili olarak açılan davalarda ağır ceza mahkemelerinin görev alanına girer.
  3. Bunların dışında Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarında tahdidi olarak baz alınan bazı suçlar ağır ceza mahkemesinin kapsamına dahildir. Bu suçlara; Taksirle ölüme sebep olma, sonucu bakımından ağırlaşan yaralama, nitelikli dolandırıcılık, kasten adam öldürme, yağma, rüşvet, irtikap, hileli iflas, zimmet ve resmi belgede sahtecilik gibi suçlar sıralanabilir.

Bu alanlar hukuksal olarak ağır ceza mahkemelerinin görev alanında olduğu için tercih edilecek uzmanında ağır ceza avukatı olması gerekir.Tüm müvekkillerimize adil bir yargılama sürecinin oluşması için Ankara ağır ceza avukatıtercihinin beli başlı farkındalıklar gözetilerek yapılmasını tavsiye ediyoruz.

Ağır Ceza Avukatı Seçilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ankara avukattercihi çok önemlidir. Başkentte takip edilmesi gereken bir ceza dava dosyası için seçilecek avukatın öncelikle geçmiş süreçler muadil mahkemelerde müvekkil temsili konusunda tecrübeli olması çok kritik bir konudur.

Çünkü hukuki süreçler bilindiği üzere stres yönetiminin çok mühim olduğu konulardır. Haliyle tecrübesiz bir avukat tarafından temsil edilmek yerine alanında uzmanlaşmış bir hukukçu tarafından temsil edilmek müvekkilinde özgüven kazanmasını sağlar.

Ankara ağır ceza avukatı tarafından ilgilenilen dava dosyalarında müvekkilin vekiliyle davaya konu olan tüm konu ve detayları paylaşması çok önemlidir.

Avukatından bilgi saklayan bir müvekkil dava dosyasını riske edebilir. Eğer gizlenen bir bilgi daha sonra mahkeme tarafından tespit edilirse bu durum yargılama sürecinde ilgili tarafın olumsuz değerlendirilmesine yol açabilir.

Bu amaçla firmamız bünyesinde bizleri tercih eden tüm müvekkillerimize kapsamlı bir danışmanlık desteği de sunuyoruz. Çünkü hukuki konularda bilgi sahibi olmayan bir vatandaş yanlış kararlar vererek olumsuz sonuçlarla karşılaşabilir.

Bir avukat tercihinde de en kritik konu bu yüzden liyakat ve güvenilirliktir. Eğer bu ikisi bir avukat ve müvekkil ilişkisinde varsa dava süreci verimli geçer.  

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!