Denizli
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Aydoğan, “İş bırakma yasal bir haktır, engellenmez!”

Aydoğan, “İş bırakma yasal bir haktır, engellenmez!”
Eğitim İş Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, sendika tarafından 2 Kasım’da yapılacağı duyurulan iş bırakma eylemi öncesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara yazı gönderildiğini açıkladı. Yazıya sert tepki gösteren Aydoğan, “Milli Eğitim İl Müdürlüğü korku salmaya çalışıyor” dedi.

Eğitim İş’in çağrısıyla 13 sendika gerekli şartların yerine getirilmemesi halinde 2 Kasım’da iş bırakma çağrısı yapmıştı. Dün sendika tarafından kamuoyu ile paylaşılan kararın ardından İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici imzasıyla Denizli’deki okullara “Personel Devam Takibi Hk.” başlıklı bir yazı gönderildi. Yazıda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 26 ve 27.maddeleri hatırlatarak devlet memurlarının grev yapamayacağına dikkat çekildi. Denizli’deki okullara gönderilen yazının ardından Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, ilgili yazıya sert tepki gösterdi.

Yazılı bir açıklama yapan Aydoğan, “Eğitim-iş öncülüğünde 13 sendikanın ortaklaşmasıyla 2 Kasım günü iş bırakılacak. Kariyer basamakları sınavının ayrıştırıcı ve itibarsızlaştırıcı yapısına karşı, enflasyonun altındaki maaşlara karşı, söz ve karar yetkimiz için iş bırakacağız. Milli Eğitim korku salmaya çalışıyor. Emekçilerin temsilcisi sendikalar eylem birlikteliği yapınca İl Milli Eğitim müdürlüğü de aba altından sopa göstererek eylemin suç olduğunu baskılamaya çalışıyor. Yani eylem kırıcılığı yapıyor.

DERHAL İSTİFA EDİN

Görev tanımını aşarak insanların demokratik mücadelesini engellemeye yönelik bu gibi açıklamalar İl Milli Eğitime duyulan güveni de sarsmaktadır. Sayın Süleyman Ekici bu gibi korku salan, hukukla bağdaşmayan tehditkar yazıları yazmak yerine emekçilerin yerel sorunlarını çözsün. Promosyonlar için somut adımlar atsın. Yarım kalan okul inşaatlarını bitirsin. Bu durum en basit anlatımla sendika ve örgütlenme karşıtlığıdır. 19 Ekim 2022 tarihli Süleyman EKİCİ imzalı “Personel Devam Takibi Hk.” konulu yazı bizim için yok hükmündedir. Hukuktan, Danıştay karalarından haberi olmayanlar o koltukta boşuna oturuyorlar. Derhal istifa edin. Emekçilerin hakkını aramasını engellemek, caydırmaya çalışmak, olumsuz algı yaratmak suçtur. Siz itaat etmeyi yeğleyin, ama biz sizi rahatsız etmeye devam edeceğiz. Eğitim-iş üye sayısını kararlılıkla artırırken hak mücadelesini de büyütmeye devam edecektir: Yılmadan, boyun eğmeden, ders vererek” dedi.   

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!