Denizli
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Basit Konaklama Turizm İşletmesi Belgesi İçin Son Başvuru Tarihi açıklandı

Basit Konaklama Turizm İşletmesi Belgesi İçin Son Başvuru Tarihi açıklandı
Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Basit Konaklama Tesisi Belgesi olmayan işletmelere önemli bir çağrıda bulunarak, başvuru için son tarihin 28 Temmuz 2022 Perşembe günü olduğunu vurguladı

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Turhan Veli Akyol, 23 Eylül 2021 tarih ve 31609 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Basit Konaklama Tesisleri ile Plaj İşletmelerinin Belgelendirilmesine İlişkin Yönetmelik kapsamında, bu kategoriye giren turizm işletmelerinin Basit Konaklama Tesisi Belgesi alması zorunluluğuyla ilgili önemli bir açıklama yaptı.

FAALİYETLERİ SONLANDIRILACAK

 

Akyol  açıklamasının devamında şunları söyledi: “25 Eylül 2021 tarih ve 31609 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Basit Konaklama Tesisleri ile Plaj İşletmelerinin Belgelendirilmesine İlişkin Yönetmelik" ile, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Turizm İşletme Belgesi almayıp sadece belediyelerden işyeri açma ve çalışma ruhsatı olan ve ruhsatını 28.07.2021 tarihinden önce almış olan tüm konaklama tesislerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Basit Konaklama Turizm İşletmesi Belgesi alması ve bu hususta en geç 28.07.2022 tarihine kadar bağlı bulundukları ilin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne başvurmaları zorunlu hale getirilmiştir. Halihazırda Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Turizm İşletme Belgesi almış olan konaklama tesisleri bu uygulamadan muaftır.

 

Bu kapsamda Denizli il sınırları içerisinde faaliyet gösteren ve belediyeden açma ve çalışma ruhsatına sahip ve ruhsatını 28.07.2021 tarihinden önce almış olan bütün konaklama tesislerinin başvuru formunu doldurup imzalayarak belediye açma çalıştırma ruhsatının fotokopisi ve imza sirküleri ile birlikte en geç 28.07.2022 tarihine kadarDenizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne başvuru yapması gerekmektedir. Bu tarihe kadar başvuru yapmamış tesisler veya Belediyeden 28.07.2021 tarihinden sonra işyeri açma ve çalışma ruhsatı almış olan tesisler Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Turizm İşletme Belgesi almak üzeree-devlet üzerinden başvuru yapmak zorundadır. Bu işlemi de verilen süre içerisinde gerçekleştirmeyen tesislerin faaliyetlerine son verilecektir.

 

İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı’nda “konaklama tesisi - pansiyon - apart otel - otel - motel - tatil köyü - kamping” ibarelerinden herhangi biri yazan ve Turizm İşletme Belgesi bulunmayan tüm konaklama tesislerinin Basit Konaklama Turizm İşletmesi Belgesi için başvuruda bulunması zorunludur. Son başvuru 28 Temmuz 2022 olup, süre uzatımı yapılmayacaktır.

 

İlgili yönetmeliğe ve başvuru formuna https://denizli.ktb.gov.tr/TR-297912/basvuru-formlari-ve-faydali-baglantilar.html adresinden ulaşılabilmektedir.”

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!