Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli Tabip Odası Başkanı’ndan Sinovac Mı Biontech Mi sorusuna cevap

Denizli Tabip Odası Başkanı’ndan Sinovac Mı Biontech Mi sorusuna cevap
Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hakan Erbay, yapılan her aşının topluma daha fazla faydasının olduğunu söyledi. Sinovac mı biontech mi tartışmaları hakkında da konuşan Erbay, “Her iki aşı da güvenli. Biontech’ten 2 ülkede ölümler oldu ancak onlar araştırıldı, düzeltildi ve yola devam ediliyor. Aşılanalım salgını aşalım” dedi.

Türk Tabipleri Birliği Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Rıza Hakan Erbay, Türkiye’de son dönemde Covid-19 aşısı konusunda yaşanan gelişmeleri olumlu değerlendirdiğini ifade ederek, “En önemli tedbir ve gerçek önlem aşıdır” dedi. Başkan Erbay, topluma, “Aşılanalım salgını aşalım sloganıyla” seslendi.  Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de aşılama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Tedbirlerin yanı sıra toplumu virüsten koruyacak en önemli faktör olan aşı konusunda görüşlerini aktaran Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hakan Erbay, Deha20 Gazetesi’nden Serhat Köse’ye açıklamalarda bulundu. Erbay, aşıların ülkemize gelebilmesinin çok önemli olduğuna değinerek, “Aşılamada 40 yaş ve üzerine kadar inilmesi çok olumlu bir gelişme. Aşı en güvenli ve en önemli tedbirdir. Aşılanalım salgını aşalım” dedi.

‘SADECE AŞI OLANA DEĞİL TOPLUMA DA FAYDASI VAR’

Temizlik, maske ve mesafe kurallarının önemi de değinen Başkan Erbay, “Bu tedbirler tabi ki çok önemli ama bu salgını aşabilmenin en önemli yolu aşılanmaktır. Her ilacın faydası olduğu gibi vücuda zararı da vardır. Ama aşı konusunda olumsuz bir şey söylemek yanlış olur. En önemli tedbir ve gerçek önlem aşıdır. Aşı olmak sadece aşı olana değil topluma da fayda sağlar. Aşı olmaktan korkmamak lazım” şeklinde konuştu.

SİNOVAC MI BİONTECH Mİ?

Özellikle son günlerde kamuoyu tarafından sürekli olarak tartışılan ‘Sinovac mı Biontech mi?’ tartışması hakkında da konuşan Başkan Erbay, her iki aşının da güvenli olduğunu ifade ederek, “Biz sağlık çalışanları olarak Sinovac aşısı olduk. Biraz önce de ifade ettiğim gibi aşı olmaktan korkmamak lazım. Biontech aşısı ile ilgili olarak yanlış bilmiyorsam Norveç ve Almanya’da ölümler yaşandı ancak bunlar da çok yaşlı kesimlerdi. Ardından bu aşıyla ilgili araştırmalar yapıldı ve devam edildi. İkisi de etkili ve güvenli aşılar” diye konuştu.  

‘YAN ETKİLER İLACIN ETKİLİ OLDUĞUNU GÖSTERİR’

Aşı konusunda olumsuz bir şey söylememek gerektiğini aktaran Başkan Erbay, “Birçok ilacın yan etkisinin olduğu gibi Covid-19 aşısının da yan etkileri vardır. Bunlar baş ağrısı, bulantı, ateş, hafif ishal gibi seyredebilir. Ama bu durumun insanları korkutmaması gerekir. İnsan vücudunda bu reaksiyonun olması bağışıklık sisteminin harekete geçtiğini gösterir” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!