Denizli
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli'de yok böyle festival!!! İrem Derici Kale'de sahne alacak

Denizli'de yok böyle festival!!! İrem Derici Kale'de sahne alacak
Çeyrek asrı deviren ve bu yıl 27’ncisi gerçekleşecek olan Kale Biber Festivali bu Cuma başlayacak. Zeynep Casalini ve İrem Derici gibi sanatçıların binlerce kişiye sevilen şarkılarını da seslendireceği festival büyük coşkuya sahne olacak. Ayrıca festival dahilinde son gün 600’e yakın güreşçinin katılımıyla Yağlı Pehlivan Güreşleri de yapılacak. Basının karşısına geçen Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, tüm Denizli’yi bu özel festivale davet etti

Denizli’nin yaz dönemi etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Tavas’ta gerçekleşen tarihi festivalin ardından bu kez de Kale’de yapılacak olan biber festivali ile Denizlililer’in coşkusu 2’ye katlanacak. Coğrafi işaretli Kale Biberi’nin ön planda tutulacağı festivalde yağlı pehlivan güreşleri de yapılacak. Ayrıca sevilen sanatçılar İrem Derici ve Zeynep Casalini verecekleri konserlerle sevenlerine hitap edecek. Festivale 2 gün kala Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basınla bir araya gelen Kale Belediye Başkanı Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, festivalin kortej yürüyüşü ile Cuma günü başlayacağını ifade ederek, “Bugün burada 27’ncisini gerçekleştirecek olduğumuz Kale Biber Festivali ve Kale Davas Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne tüm hemşerilerimizi davet etmek için toplanmış bulunmaktayız. Festivalimiz 11-12-13 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek. Kortej yürüyüşü ile başlayacak olan festivalimizde malum Muharrem ayı dolayısıyla da aşure ikramımız da olacak. İlk gün akşam saatlerinde festivalimizin ilk halk konserini konserini gerçekleştireceğiz. Kale Cumhuriyet Meydanı’nda Zeynep Casalini konserimiz olacak. Konserimiz saat 22.00’de başlayacak” dedi.

EN İYİ BİBER SEÇİLECEK

Kale biberinin coğrafi işaretli oluşuna, lezzetine ve özelliklerine dikkat çeken Başkan Sağınç, “Festivalimizin en önemli noktası ise adı üstünde Kale Biber Festivali. Bu açıdan 12 Ağustos günü başlayacak olan Mehter Takımı Gösterisi’yle başlayacak olan 2’nci günümüz saat 11.00’de ise protokol konuşmaları gerçekleşecek. Eş zamanlı olarak ‘En Güzel Biber Yarışması’ da gerçekleşecek. Puanlamalar yapılacak. Biber festivalimizdeki bu yarışmanın süreci aslında bir süre önce başlamıştı. Yarışmaya katılacak olan üreticilerimizin tarlalarına gidilerek orada incelemeler yapılıyor. Tarla düzeninden, ürünlerin bakımına bir çok kriter değerlendiriliyor ve 12 Ağustos Cumartesi günü de üreticilerimizin o özenle yetiştirdiği biberleri özenle seçip stantlarda sıralıyoruz. Jürimiz Kale Biberi’nin özelliklerini en iyi yansıtan biberleri değerlendirecekler. Türkiye’nin 3’üncü coğrafi işaretli biberi olan Kale Biberi’nin tabi bazı özellikleri var. Aroması, lezzeti, büyüklüğü, sap yapısı gibi özellikleri ele alınıyor. Saman sarısı rengiyle, 3 damarlı yapısıyla, sapının çukurda olmasıyla, 3 damarının simetrik olarak birleşmesiyle diğer biberlerinden rahatça ayrılabilecek bir yapıya sahip. Her yıl olduğu gibi bizler de bu yıl biberimizin tanıtımını sağlamak amacıyla çeyrek asırı deviren etkinliği sürdüreceğiz. Biberimizin gündemde kalması, daha geniş kitlelere tanıtılması maksadıyla yapmayı sürdürdüğümüz bir festivalimiz" şeklinde konuştu. 

İREM DERİCİ İLE KALE YIKILACAK!

Kale’nin ürün yelpazesinin geniş oluşundan da bahseden Başkan Sağınç, “Biberin yanında özellikle zeytin, kekik ve bir çok ürünü de içinde bulunduran bir ürün yelpazemiz de var. İlçemiz 400 rakımlardan 1500 rakımlara ulaşan bir coğrafi yapının üzerinde bulunuyor. Bu kapsamda inşallah Ekim ayında da Yöresel Ürünler Festivali’mizi gerçekleştireceğiz. Ben tekrar öncelikle gerçekleşecek olan Biber Festivali’mize herkesi davet ediyorum. 12 Ağustos Cumartesi günü ünlü sanatçımız İrem Derici konserimiz olacak” dedi. 

Festivalin 3’üncü gününün etkinliğin en önemli ayaklarından bir tanesi olduğunu belirten SAğınç, "Solumda Güreş Ağamız Sezer Tomay, sağımda hocamız, efsane güreşçimiz Hüseyin Çokal’la birlikte ilçemizde Recep Tayyip Erdoğan Er Meydanı’nda güreşlerimizi gerçekleştireceğiz. Türkiye’nin her yöresinden gelecek olan değişik sıkletlerde güreşecek olan yaklaşık 600 güreşçimizle birlikte Yağlı Pehlivan Güreşleri’mizi gerçekleştireceğiz" diyerek sözlerini noktaladı. 

Serhat KÖSE

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 2
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 3
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!