Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Deva Denizli seçim startını Ankara’da verdi

Deva Denizli seçim startını Ankara’da verdi
Deva Partisi Denizli İl Başkanı Bekir Kırar, Ankara’da gerçekleşen “DEVA Türkiye’si” programının ardından değerlendirmelerde bulundu. Denizli teşkilatının seçim startını Ankara’dan verdiğine dikkat çeken Kırar, “hiç bir vatandaşımız endişe etmesin Devalı Günler yakındır. Türkiye’mizi hallettiği refaha, bolluğa berekete, huzura, özgürlüğe kavuşturacağız vatandaşımız müsterih olsun. Kazanan Türkiye olacak” dedi.

Deva Partisi geçtiğimiz günlerde 22 Eylem Planının tamamını Ankara Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirdiği “DEVA Türkiye’si” programında tanıttı. Program öncesi Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, salona sığmayarak dışarıda kalan vatandaşlara seslendi. Daha sonrasında Babacan’ın salona giriş yaparak damla şeklindeki platformdan vatandaşlar ile iç içe olarak salona seslendi. Konuşmasına Taç Mahal'in hikâyesiyle başladı. Babacan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“SADECE ŞAH CİHAN’IN DEĞİL, ERDOĞAN’IN DA HİKAYESİ”

Babür İmparatoru Şah Cihan, çok sevdiği eşi Mümtaz Mahal'i kaybetmiş. Eşinin mezarının olduğu yere güzel bir türbe yaptırmak istemiş. En iyi mimarları getirtmiş. Minareler kubbeler yükseldikçe, yapının azameti belirmeye başladıkça, Şah mest olmuş, kendinden geçmiş. Bu koskoca anıtın uğruna yapıldığı mezar ise küçücük kalmış. Şah, bu anıtı ne için yaptırdığını unutacak kadar kendini kaybetmiş. Yapı gittikçe büyümüş ama Şah bir türlü tatmin olmuyor.

Mezarın üstüne daha fazla sütun, daha büyük bahçeler yaptırmış. Şah'ın içine sinmeyen, ahengi bozan bir şey varmış. Bir gün bu kubbelerden birinin üstüne çıkıp aşağı doğru bakmış… Uğruna heybetli bina inşa ettiği eşinin küçücük kalmış mezarını görmüş. Heyecanla ‘İşte buldum' demiş. ‘Ahengi bozan şey bu. Atın bunu buradan'. Rivayet odur ki, mezarı kaldırtmak istemiş. İşte bu aslında sadece Şah Cihan'ın değil, Erdoğan'ın da hikayesi” dedi.

“BİRLİKTE YOLA ÇIKTIĞIMIZ ERDOĞAN SÖZÜNDEN DÖNDÜ”

2001'de birlikte yola çıktığımız Recep Tayyip Erdoğan sözünden döndü. Şah Cihan gibi, külliyenin tepesine çıktı ve ‘Yıkın bunu' diyerek, kendisini oraya taşıyan demokrasiye gözünü dikmeye başladı.

Aynı Mümtaz Mahal'in mezarı gibi. Artık Erdoğan için demokrasi, o harmoniyi bozan küçük bir ayrıntıydı çünkü. Adalet, ortak akıl, istişare, çoğulculuk hepsi; o harmoniyi bozan küçük ayrıntılardı. Kendisine oy veren milyonlarca seçmenle beraber yola ne için çıktığını unuttu. Ben bu hikâyeyi kabul etmiyorum.

Biz yola çıkarken ulaşmak için çabaladığımız özgürlüklerden, ileri demokrasiden, evrensel hukuk değerlerine olan sadakatten, çoğulculuktan, katılımcılıktan vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. O ne yaptı? Hak ve özgürlükleri ezdi geçti.

Son dönemde her yerde aynı kelimeyi duyuyorum. Konya'da iki çay bir kekin hesabını yapan genç kardeşimden, Diyarbakır'da gün sonu raporuna bakan esnaf arkadaşımdan, Bağcılar'da sabahın karanlığında okula giden liseli öğrenciden, apartmanın posta kutusunda istiflenmiş faturalarda, kendi adını arayan babadan hep aynı kelimeyi duyuyorum.

Mutlu bir hayatı olsun diye yavrusunu uzak şehirlere okumak için göndermiş anneden, gece geç vakitte işten çıkıp evine yalnız yürüyen kadınlardan, Yazdığı haberdeki kelimeleri dikkatle seçen gazeteci dostlarımdan, inancından dolayı faize bulaşmamak için birikimini altına, dövize yatırmış hacı amcamdan, nakliye kamyonunu bekleyen çiftçiden, pazarda filesini dolduramayan emekliden, Muhalefete de iktidara da oy vermiş herkesten aynı kelimeyi duyuyorum. O kelime ne biliyor musunuz? Endişe!.”

DENİZLİ’DEN 500 KİŞİLİK ÇIKARMA

Deva Partisi Denizli İl ve İlçe Teşkilatları 22 Eylem Planının tamamını kamuoyu ile paylaşan Genel Merkezin Ankara Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirdiği “DEVA Türkiye’si” programına katılmak üzere Ankara’ya çıkarma yaptı.

“ENDİŞEYE MAHAL YOK”

Deva Partisi İl Başkanı Bekir Kırar programın akışı hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Kırar, “Öncelikle Anıtkabir ziyareti gerçekleştirerek Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını yad ettik. Binlerce partilimizin ve vatandaşımızın akın ettiği programımız için insanlar salona sığmayınca Genel Başkanımız Ali Babacan, önce salonun dışındaki kalabalığa seslendi. Bu sırada salonda Genel Başkan Yardımcılarımızın eylem planlarını paylaştığı videolar yayınlandı. Genel Başkanımızın da söylediği hiç bir vatandaşımız endişe etmesin Devalı Günler yakındır. Türkiye’mizi hallettiği refaha, bolluğa berekete, huzura, özgürlüğe kavuşturacağız vatandaşımız müsterih olsun. Kazanan Türkiye olacak” dedi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 2
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!