Denizli
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Fotoğraf Eğitmeni Mustafa Bayram Yolları Aşındırıyor

Fotoğraf Eğitmeni Mustafa Bayram Yolları Aşındırıyor
Ülkemizin en önde gelen fotoğraf eğitmenlerinden birisi olan Mustafa Bayram, yeni ve etkileyici projeleri ile fotoğrafçılığa renk katıyor. Ülke genelinde binlerce fotoğrafçının ufkunu açan deneyimli eğitimci, yeni yetenekleri bulmak için ülke turuna çıkıyor.

Mustafa Bayram, 10 Yıldır Eğitmenlik Yapıyor

1984 doğumlu Mustafa Bayram, Ankara’da yaşıyor ve Altınkare Fotoğraf ve Sinema Kulübü Derneği ile eğitim çalışmalarında devam ediyor. “Fotoğraf teknikleri ile ilgili arkadaşlarıma yardım ederken fazlasıyla keyif alıyordum. Onlara faydalı olmak beni rahatlatıyordu. Öğretmekten mutlu olduğumu fark edip sokak eğitimlerine başladım” diyen Mustafa Bayram, ilk günkü heyecanı ile öğrencilerine koşuyor.

Sokaklara sığmayan öğrencilerine daha iyi şartlarda eğitim vermek için dernekleşme yoluna gittiğini belirten eğitmen, farklı eğitim konsepti ile başarılı sonuçlar alıyor. “Fotoğrafçılık, bir eğitmenin tahtada sunum yapması ile öğrenilecek bir şey değildir, pratik ister ve emek gerektirir” düşüncesiyle hareket eden Mustafa Bayram, kurstaki öğrencileri ile hoşça vakitler geçiriyor. Onlarla beraber sokak ve doğa çekimlerine katılıyor, onların gelişimini destekleyen fotoğraf gezileri yapıyor.

​​​​​​

Mustafa Bayram, Türkiye Turuna Hazırlanıyor

Ünü Ankara’yı aşan Mustafa Bayram, 2 yıldır çalıştığı dev bir projeyi hayata geçiriyor. “81 İlde Fotoğraf Eğitimi” isimli kurs projesini tanıtan eğitmen, eğitimlerinin startını Ankara’dan verdi. Sınırlı kontenjanlarla başlayan eğitimlerde temel fotoğrafçılık terimleri öğretildikten sonra her bir öğrenci ile özel pratik çalışmaları yapılıyor. Anadolu’nun her bir köşesinin doğal atölye olduğunu ifade eden fotoğrafçı, bunun kendisi için de bir fırsat olduğunu vurguluyor.

Mustafa Bayram eğitim faaliyetleriyle ilgili şunları söylüyor: “Fotoğrafçılık eğitiminde gördüğümüz eksikliklerden yararlanarak Altınkare ’de kusursuz eğitim programları oluşturduk. Nasıl daha iyisini yapabiliriz düşüncesi ile eğitimlerimizi güncelledik. Şimdi, ben bu tecrübeyi Anadolu’ya taşımak istiyorum.”

Mustafa Bayram, kişiliği ile de öğrencilerinin saygısını kazanıyor. Şiir yazan, resim çizen, kitap okuyan ve çeşitli koleksiyonları bulunan eğitimci fotoğraf tekniklerinde üst düzey bilgisi ile öğrencilerinin kalbini kazanıyor. Eğitimler olan talepten memnun olduğunu ifade eden Mustafa Bayram, bazı iller için ek eğitim kampları düzenlenebileceğinin sinyalini veriyor.

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!