Denizli
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Gözler pazartesi gününde Denizli tabip odasından açıklama

Gözler pazartesi gününde Denizli tabip odasından açıklama
Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hakan Erbay, 1 Mart’ta başlayacak olan kademeli normalleşme süreci öncesi açıklamalarda bulundu. Denizli’de günlük 5-10 pozitif vakanın görüldüğünü aktaran Erbay, salgın biliminin gereklerine göre normalleşme adımlarının atılması gerektiğini söyledi.

Korona virüs pandemisi ile mücadelede Denizli, önemli bir eşiği daha geçti. Denizli’de Sağlık Bakanlığı verilerine göre virüs 100 binde ortalama 32 kişide görülüyor. Eylül, Ekim ve Kasım aylarına göre vaka sayılarında ciddi düşüşlerin yaşandığı Denizli’de iki test merkezinden birisi olan Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde ise günlük vaka tespiti 5 olduğu öğrenildi. Vaka sayısına göre 10 kat test yapıldığını aktaran Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hakan Erbay, bazı günlerde görülen vaka sayısının sadece 1 olduğunu açıkladı.

ÖNLEMLERE DEVAM EDİLMELİ

Eylül, Ekim, Kasım aylarında günde yapılan 5 bin testten yarısının pozitif çıktığına dikkat çeken Erbay, “Aralık ayının başında önlemler başladı. Derece derece önlemlerin faydasını gördük. Şuanda da bazı ilçeler temizlendi. Bu önlemlerin ne kadar faydalı olduğunu görüyoruz. . Önlemlere dikkat etmek; maske, mesafe, temizlik ve aşı yolumuza en az 1 yıl daha devam etmemiz gerekiyor. Aşılamayı tamamlamamız gerekiyor. 120 milyon tuzu 3 ayda içerisinde herkesin aşı olması gerekiyor bu da kolay gözükmüyor. Aşının etkisi de 3 – 6 aydır. Ben sağlık personeli olarak aşı oldum. 3 ay içerisinde etkisi geçebilir. Bu yüzden 3 ay içerisinde herkes aşılabilseydi önlenme yolunda ciddi başarı sağlardı” ded,

NORMALLEŞMEDE ÖNCELİK EĞİTİMİN OLMALI

1 Mart’ta başlaması beklenen normalleşme adımları hakkında da açıklama yapan Erbay, “Salgın biliminin gereklerine göre; dikkat edilirse yavaş yavaş serbest bırakma uygundur. Özellikle eğitimden başlanmalıdır. Hastalık artma eğilimi gösterirse önlemlerde geriye dönülmelidir, yayılır çünkü. Bu hastalık çok hızlı bir şekilde yayılıyor. Korkunç faktör mutasyonlu virüsler var. Mutasyonlu virüsler geçen hafta 4 tane İngiltere’deki mutasyonlu mikroorganizmanın Denizli’de saptandığını biliyoruz. Bunların bulaşıcılığı ve yayılma oranı çok daha yüksek. Hastalık yapma, öldürme gücü çok fark yok deniliyor fakat o da tam bilinmiyor. Güney Afrika’da mutasyon farkı saptandı. Enfeksiyon hocaları tarafından Güney Afrika’daki çok tehlikeli deniliyor çünkü mevcut aşılar etkili değil. Öldürücülüğü çok yüksek. Güney Afrika’daki virüsün Türkiye’de saptandığını biliyoruz ama kaç tane oran ne açıklanmadı” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 3
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!