Denizli
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Londra'dan memletine döndü kurduğu şirketle ilk 3'e girdi

Londra'dan memletine döndü kurduğu şirketle ilk 3'e girdi
Denizlili girişimci Ramazan Varlıklı, üniversite eğitiminin ardından gittiği Londra’daki 1o yılın ardından döndüğü memleketinde kurduğu yazılım şirketi ile yazılım ihracatında Denizli’de ilk 3’e girmeyi başardı. 

Dokuzeylül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra Londra’ya giden Ramazan Varlıklı, on yıl Londra’da çalıştı. Daha sonra ülkesine döndü. Tüm dünyada hızlı bir ilerleme kaydeden yazılım sektöründe kazandığı iş deneyimi ile kendi ülkesinde bir yenilik oluşturmak ve ülkeye katkı sağlamak istiyordu. 2015 yılında Cloudnesil Yazılım firmasını tek başına kurdu. 2016 yılının sonunda dört çalışanı vardı. 2017 yılında, yazılım ihracatında Denizli’de ilk üçe girmeyi başardı. 

İŞBAŞI EĞİTİMLE İŞİNİ BÜYÜTTÜ 

Işlerin büyümesiyle artan talebe cevap veremez hale gelen Varlıklı, arayış içerisindeyken Denizli İŞKUR tarafından işverenlere ve iş deneyimi kazanmak isteyen iş arayanlara yönelik İşbaşı Eğitim Programı olduğunu öğrendi. Denizli İŞKUR’a giderek program hakkında detaylı bilgileri öğrendi.  Yazılım alanında işi yeni öğrenecek mühendislerin, firmada çalışmaya başladıkları andan itibaren 9 aya kadar çalışma ücretlerini ve İş Kazası Meslek Hastalığı ile Genel Sağlık Sigortasını Denizli İŞKUR karşılayacaktı. Bu sayede kısa sürede daha fazla mühendis yetiştirebilecek ve sektörde yetersiz olan deneyimli mühendis ihtiyacını daha çabuk karşılayabilecekti. 2018 yılında Denizli İŞKUR’a başvuru yaparak ilk işbaşı eğitim programını başlattı. 2018’den bugüne kadar İşbaşı Eğitim Programı ile 30’a yakın mühendisi “Bulut Bilişim Uzmanı” olarak yetiştirdi. Şuan 40’ı mühendis olmak üzere 55 personel ile çalışmalarına devam ediyor. 

DENİZLİ İŞKUR OLMASAYDI BUGÜN BİZ OLMAZDIK

Sözlerine devam eden Ramazan Varlıklı, “Denizli İŞKUR’un desteği sayesinde belirli dönemlerde işin azalmasına rağmen çalışanlarımı hem işten çıkarmadım hem de firmamda yapacağım işleri mühendislere kendim öğrettim. Mühendislerin işi öğrendiği dönemde ücretlerini Denizli İŞKUR karşıladığı için bu gençlere sağlıklı bir şekilde eğitim verme olanağım oldu. Eğitim verdiğim dönemde, deneyimi olmayan, işi tam olarak bilmeyen mühendisleri direkt olarak işin başına geçiremem. Ancak eğitim aldıktan ve işi öğrendikten sonra mühendislerimi iş sahasında çalıştırabiliyorum. İşte bu noktada Denizli İŞKUR, 2018’den bugüne hep yanımızda oldu. Hem ben çalışmayı istediğim mühendisleri gider kaygısı olmadan yetiştirdim. Hem de otuza yakın genç mühendis arkadaşım bu sektörde çalışmaya hazır hale gelecek iş deneyimi kazandı. İşbaşı Eğitim Programı ile yetiştirdiğim “Bulut Yazılım Uzmanı” mühendislerin yüzde yüzü bu alanda istihdam edildi“ dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 1
    SEVDİM
  • 12
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 6
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!