Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılacağı tarihi açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılacağı tarihi açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bakü seyahati dönüşünde soruları yanıtladı. Bakan Selçuk, telafi eğitimi için ise bu haftayı işaret etti. "İklim koşulları açısından okulların ağustos ayında açılması bize göre doğru değil" diyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime eylül ayında geçmeyi planladıklarını söyledi.

Koronavirüs nedeniyle geçtiğimiz yıldan bu yana eğitime verilen ara, canlı derslerle telafi edilmeye çalışıldı.

Yüz yüze eğitim, vaka sayılarının belli zamanlarda düşmesiyle sınıflar kategorisinde yapılırken; salgının üçüncü dalgası onu da öğrencilerin elinden aldı.

"EYLÜL GİBİ AÇMAYI PLANLIYORUZ"

Şimdilerde telafi dersleri almak için bekleyen öğrencilere, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan önemli bir haber geldi.

Bakü seyahati dönüşünde Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Fatih Çekirge'ye konuşan Bakan Selçuk, "İklim koşulları açısından okulların ağustos ayında açılması bize göre doğru değil. O nedenle okulları sonbaharda (eylül gibi) açmayı planlıyoruz." dedi.

"YÜZ YÜZE OLMASINI İSTİYORUZ"

Telafi eğitimlerine ilişkin de bir değerlendirmede bulunan Bakan Selçuk, şu ifadeleri kullandı:

"Bunun kararı kabine toplantısı ve sayın Cumhurbaşkanımızın takdiriyle bu hafta başı netleşecek. Tabii Sağlık Bakanlığı'nın ve diğer ilgili bakanlıkların görüşleri de var. Tek başımıza alacağımız bir karar değil. Biz telafi eğitiminin haziran ayı başında başlamasını ve yüz yüze olmasını istiyoruz. Çünkü burada çocukların akademik eğitimlerinin telafisinden çok, onların psikolojik ve fiziksel telafileri bizim için önemli. Akranlarıyla oynamayan, evlere kapanan çocukları özgüvenleri açısından ruhsal olarak geliştirmeliyiz. Bu da yüz yüze olur."

KARNELER NE ZAMAN VERİLECEK?

Bakan Selçuk önceki gün yaptığı açıklamada okullar ne zaman kapanacak sorusunu da yanıtlamış ve "Okullar 2 Temmuz'a kadar açık olacak. Karneler de bu tarihte verilecek. Arzumuz karneleri çocuklarımıza yüz yüze vermek. Ancak böyle bir durum söz konusu olmazsa karneleri dijital olarak vereceğiz" demişti.

Nihai kararın 1 Haziran için belirlenen normalleşme planının da olacağı Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında verilmesi bekleniyor. Kabine toplantısı sonrasında Başkan Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulunacak.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE YAZ KAMPLARI GELİYOR

"Öğretmenlerimiz çok yoruldu. Şimdi Gençlik ve Spor Bakanlığı ile konuşuyoruz. Tematik kamplarda onları ağırlamak istiyoruz. Yaz kampları halinde. Tabii olanaklarımız dahilinde ve isteğe bağlı."

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!