Denizli
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Pandemi turizm alışkanlığını değiştirdi; ‘Denizli için fırsat doğdu!’

Pandemi turizm alışkanlığını değiştirdi; ‘Denizli için fırsat doğdu!’
Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, üçüncü çeyrekte hareketlenmesi beklenen turizm için çağrıda bulundu. Şen, Denizli’nin doğa, tarih, yayla ve kısa süreli turizm için elverişli olduğuna dikkat çekerek Denizli’nin tanıtımı için adım atılması gerektiğini söyledi.

Türkiye’de yaklaşık 1 yıl önce başlayan ve tüm sektörleri olumsuz yönde etkileyen korona virüs ile mücadele devam ediyor. Eğitim başta olmak üzere çoğu sektörü olumsuz yönde etkileyen pandemi ile mücadele sürerken, turizm sektörü de var olmaya çalışıyor. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü tarafından yapılan araştırmaya göre sektörün 2021 yılının üçüncü çeyreğinde hareketlenmeye başlaması ön görülüyor.

PANDEMİ TURİZM ALIŞKANLIKLARINI DA DEĞİŞTİRDİ

Geride kalan yıllarda yaz aylarında sahillere akın eden turizmcilerin pandemi nedeniyle alışkanlıkları da değişmeye başlıyor. Yeni dönemde kısa süreli geziler, güvenli destinasyonlar, doğa, yayla, tarih, kültür, sağlık, inanç, ticaret, gastronomi, kayak turizmlerinin diğer geleneksel deniz, kum, güneş turizmine göre daha fazla öne çıkması bekleniyor.

DENİZLİ İÇİN DENTUROD’DAN ÇAĞRI

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği, yeni turizm anlayışında Denizli’nin avantajlı olduğuna dikkat çekerek Denizli’nin tanıtımı için çağrıda bulundu. Yazılı bir açıklama yapan Başkan Gazi Murat Şen, “Pandeminin turizm sektöründe, turist sayısında, turizm gelirlerinde büyük kayıplara sebep olduğu bu dönemden sonra, yurt içi turizm pazarı genişleyecek ve daha fazla ilgi görecektir. Yapılan araştırmalara göre hayat normale döndüğünde tatile gitmeyi planlayanların yüzde 94’ü yurt içinde, yüzde 6’sı yurt dışında tatil planlamaktadır.  Pandemi sonrası turizm hareketlerinde ilgi odağı olacak bir çok imkâna, destinasyona ve enstrümana (doğa, yayla, tarih, gastronomi, sağlık, kültür, kayak) sahibiz. Bu alternatif turizm argümanlarımızın pazarlama ve tanıtımına her zaman olduğundan daha fazla önem vermeli, pandemi ile birlikte hayatımızın bir parçası olan dijital dünyada kentimizin tanıtım faaliyetlerine daha yoğun eğilmeliyiz. 

Bakanlık ve yerel yönetimler arasında DENTUROD olarak köprü olmaya ve her türlü katkıyı verdik, vermeye de devam edeceğiz. Kentimizde faaliyette olan diğer sivil toplum kuruluşlarının da bu rövanş turizmi tanıtımında katkı sağlayacaklarına olan inancımız tamdır. Kentimizi, gelecek misafirlerimize, kişisel sağlık güvenlikleri ile ilgili en yüksek güvenceyi verebilir hale getirmeli, Denizli’ye seyahat etme isteği uyandırmalı, alternatif pazarlama projeleri geliştirmek için hemen harekete geçmeliyiz. Hükümetten beklentimiz ise, pandemi sonrası ülkemize ekonomik anlamda en büyük katkıyı koyacak olan iç turizm endüstrisinin daha yoğun ve somut olarak desteklenmesidir” dedi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!