Denizli
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Taksici katili Delil Aysal'ın ifadesi ortaya çıktı

Taksici katili Delil Aysal'ın ifadesi ortaya çıktı
İzmir'in Gaziemir ilçesinde 31 Aralık gecesi yaşanan trajik olayda, evli ve 2 çocuk babası taksi şoförü Oğuz Erge, 19 yaşındaki Delil Aysal tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Katil zanlısı Aysal, ifadesinde gasp fikrinin aniden geldiğini belirtti.

İzmir'in Gaziemir ilçesinde yaşanan trajik olayda, evli ve 2 çocuk babası olan taksi şoförü Oğuz Erge, bindiği takside Delil Aysal tarafından tabancayla öldürüldü. 31 Aralık gecesi meydana gelen olayda, Delil Aysal'ın taksiye müşteri olarak binmesiyle başlayan olaylar, dehşet verici bir cinayetle son buldu.
 

Yüzünde medikal maske ve başında kapüşonla taksiye binen Delil Aysal, taksi şoförü Erge'yi bir süre çeşitli adreslere dolaştırdıktan sonra ineceğini söyleyip cebinden para alır gibi yapıp, yanındaki tabancayı çıkardı. Üç el ateş eden Aysal, taksi şoförü Erge'yi yaralayarak aracı ve şoförün cebini karıştırdı. Erge'nin kulaklık ve cep telefonunu gasbedip boş kovanları aldıktan sonra kaçan Aysal, olay yerinden uzaklaştı.

Taksici katili Delil Aysal'ın ifadesi ortaya çıktı

Olayın ardından çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, direksiyon başında yaralı halde bulunan Oğuz Erge'yi, ambulansla İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen Erge kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Delil Aysal'ın ifadesinde, saldırı sonrasında Oğuz Erge'nin kızını arayarak "Baban kan kaybından ölecek, ambulans çağır" dediği ortaya çıktı. Olay, şehirde derin üzüntü ve infial yaratırken, polis ekipleri zanlıyı yakalamak için çalışmalara devam ediyor.

Taksici katili Delil Aysal'ın ifadesi ortaya çıktı

Tanınmamak amacıyla yüzünü medikal maske ile gizleyen ve başında kapüşon bulunan Delil Aysal'ın, silahlı saldırı anı, araç kamerasına yansıdı. Görüntülerde, taksi durduktan sonra cebinden para çıkarır gibi davranan Aysal'ın tabancayla üç el ateş ettiği, kurşunların isabet ettiği taksi şoförü Oğuz Erge'nin yan koltuğa devrildiği ve hareketsiz kaldığı görülmekte. Aysal'ın, tabancayla vurduğu Erge'ye tokat atarak tepkisini ölçmeye çalıştığı, ardından üzerinde ve takside bir şeyler aradıktan sonra olay yerinden kaçtığı belirlendi.

Polis ekipleri olayla ilgili başlattığı soruşturmada, taksideki araç kamerası ile bölgedeki yaklaşık 70 güvenlik kamerasının 110 saatlik görüntüsünü inceledi. Yapılan detaylı inceleme sonucunda, şüphelinin Delil Aysal olduğu tespit edildi. Aysal, saklandığı evde polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Taksici katili Delil Aysal'ın ifadesi ortaya çıktı

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Delil Aysal, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay, halk arasında büyük infiale neden olurken, güvenlik kamerası görüntüleri, olayın vahametini gözler önüne serdi. Aysal'ın mahkemede nasıl bir ceza alacağı ise merak konusu oldu.

İzmir'in Gaziemir ilçesinde 31 Aralık gecesi yaşanan dehşet verici olayda, tanınmamak amacıyla yüzünü medikal maske ile gizleyen ve başında kapüşon bulunan Delil Aysal, araç kamerasına yansıyan görüntülerde taksi şoförü Oğuz Erge'ye silahlı saldırı gerçekleştirdi. Görüntülerde, taksi durduktan sonra cebinden para çıkarır gibi yapıp tabancayla üç el ateş eden Aysal'ın kurşunların isabet ettiği Erge'nin yan koltuğa devrildiği ve hareketsiz kaldığı görülüyor. Aysal'ın, saldırı sonrasında Erge'ye tokat atarak tepki ölçmeye çalıştığı, ardından üzerinde ve takside bir şeyler aradıktan sonra olay yerinden hızla kaçtığı belirlendi.

Taksici katili Delil Aysal'ın ifadesi ortaya çıktı

Olayın ardından polis ekipleri tarafından başlatılan soruşturmada, taksideki araç kamerası ve çevredeki yaklaşık 70 güvenlik kamerasının 110 saatlik görüntüsü incelendi. Yapılan detaylı inceleme sonucunda, şüphelinin Delil Aysal olduğu tespit edildi. Aysal, polis tarafından saklandığı evde yakalanarak gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Delil Aysal, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay, halk arasında büyük infiale neden olurken, güvenlik kamerası görüntüleri, olayın vahametini gözler önüne serdi. 

Öldürülen taksicinin aracının sahibi Murat Akbaba, yaşanan trajik olayla ilgili duygusal bir açıklama yaparak, "Gece 3'te arabayı teslim etmiştim. O gün çalışacaktı. Gece saat 4'te de bana telefon geldi. Olayın gerçekleştiği haberini verdiler. Üzücü bir durum. Araçta hasar vardı, boyanacaktı. O yüzden Oğuz bana 'sen gelme ben arabayı kapatırım, sabah uyandıktan sonra gelirsin' demişti. Tamamıyla iyi niyetinden öldürüldü. Çok güzel bir insandı. Allah rahmet eylesin." şeklinde konuştu.

Erge'nin komşusu Arslan Kocalar da yaşanan olayın ardından Oğuz Erge'yi anlatarak, "İyi bir arkadaştı, iyi bir komşumuzdu. Kendi halinde bir çocuktu, zararsızdı. Herkese yararı vardı; ama zararı yoktu. Annesi ve kardeşleri ile beraber burada oturuyorlar. İnsanlık yaptı ve çekip vuruldu." ifadelerini kullandı.

Olayın etkisiyle mahallede büyük bir üzüntü yaşanırken, tanıdıkları ve komşuları, Oğuz Erge'nin iyi niyetinden ötürü trajik bir şekilde hayatını kaybettiğini dile getirdi. Oğuz Erge'nin toplum içinde olumlu etkiler bırakan bir kişi olduğu vurgulanarak, acı kaybın büyük bir boşluk bıraktığı belirtildi.

İş arkadaşı Oktar Karakoç, trajik bir şekilde yaşamını yitiren Oğuz Erge için duygusal bir açıklama yaparak, "Oğuz çok güzel bir insandı. Saygılı birisiydi. Uzun yıllardır tanıyorum. Dürüst ve efendi birisi. Kendi halindeydi. Şu anda burada bulunduğumuz için çok üzgünüm. Taksicilerinin sorunları çok, taksiciler yalnız. Bu araçların korunaklı olması lazım. Taksici almadığı zaman suç, durmadığı zaman suç. Biz kimin iyi olup olmadığını bilemeyiz. Buna bir çözüm bulmaları şart. Artık önlem almaları lazım. Arkamızda birilerinin olmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Aynı zamanda, Soğukta müşterisinin üşümesini engellemek için alan ve 3 kurşunla vurulan Oğuz Erge'nin, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonrasında İzmir'e gelen depremzedeleri ücretsiz taşıdığı bilgisi ortaya çıktı. Bu detay, herkesi duygulandırdı.

Oğuz Erge, bugün Aydın'ın Söke ilçesi Nalbantlar Mahallesi'nde düzenlenecek törenle toprağa verilecek. Olayın yarattığı derin üzüntü, taksici camiasını bir araya getirirken, Erge'nin vefatı, sevdikleri ve tanıdıkları tarafından büyük bir kayıp olarak değerlendirildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: İHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 6
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!