Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Vekaleten kurbanlık bağışı 2021

Vekaleten kurbanlık bağışı 2021

Vekalet bir kimsenin başka bir kimseye bazı durumlar ve şartlar gereği kendi adını verdiği yetkidir. Vekalet bazı durumlarda sınırlı bazı durumlarda ise sınırsız yetkiye sahip olmak anlamına gelmektedir.  Vekalet verdiğiniz kişiler sizler adına işlemler yapabilir.  İslamiyet içerisinde de vekalet işlemi sıklıkla kullanılan ve ibadetlerinizi başkalarına izin vererek gerçekleştirmenizi sağlayan bir yoldur.  Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak vekaletlerinizi online yollardan veya internet üzerinden yazılı ve sözlü olarak almanız mümkündür. Vekaleten kurbanlık bağışı 2021 yılında derneğimiz tarafından alınmakta.   Vekaleten kurbanlık bağışı 2021 yılı için vekaletlerinizi bizlere bizzat kendiniz veya başka bir dernek üzerinden iletmeniz mümkündür.  Burada tek önemli mesele vekalet verdiğiniz ve bizim sizlerin vekaletini aldığımız derneklerin güvenilir olmasıdır.  Bunun yanı sıra vekalet işlemleri Kurban Bayramı için kesilen kurbanlarda, Adak, vacip, şükür ve akika kurbanları için de geçerlidir.  Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak kurban bağışlarınız için sizlerden çalışanlarımıza vekalet vermenizi istemekteyiz.  Vekalet işlemleri gerçekleştikten sonra kurban kesim işlerinizde gerçekleşmektedir.  Vekaleten kurbanlık bağışı 2021 yılında çalışanlarımız vekaletlerinizi titizlikle alır ve kurbanlarınızı bu doğrultuda keserler.  Kurbanlarınızın kesildi bilgisi sizlere kısa mesaj yoluyla derneğimiz çalışanları tarafından iletilmektedir.  Bunun yanı sıra kurban kesimleri anı hakkında aklınızda bir soru işareti kalmaması için kurban kesim anında çekilen video kayıtları tarafınıza online ve internet üzerinden video olarak iletilmektedir. 

Vekaleten kurbanlık bağışı 2021

Akika kurbanı bağış yapılır mı

Çocuk doğduktan sonra yapılması ve uygulanması gereken sünnetlerden veya amellerden birisi de çocuk için Akika kesmektir. Akika kelime manası olarak kesmek manasında kullanılır. Istılahı manada ise doğan çocuk için kesilen kurbana Akika denilmektedir. Şafii, Maliki ve Hanbeli mezhebinde Akika kurbanı kesmek sünnettir. Hanefi mezhebinde çeşitli görüşler olmakla beraber Akika kesmek müstahaktır, nafile ve fazilettir diye de ifade edebiliriz. Genel manada çocuk doğduktan sonra onun için 7. gününde Akika kesmek sünnettir diye ifade edilir. Efendimiz Aleyhi Vesilem Şöyle buyurmuştur, ‘’Çocukla beraber Akika vardır artık ondan yana Onun için Akika kesiniz. Eza ve cefayı ondan kaldırınız’’ buyuruyor. Yani Akika Çocuğun üzerindeki eza ve cefa yık kaldırmaya bir vesiledir. Yine Efendimiz Aleyhi ve Sellem'e sahabe-i kiramdan biri gelerek ya RasûlullahAkika hakkında ne dersin dendiği zaman şöyle cevap vermiştir ‘‘Erkek çocuktan yana iki koyun kız çocuktan yana bir koyun kesin. Koyunların erkek veya dişi olması fark etmez zarar vermez.’’ buyurmuştur. Efendimiz sallallahu aleyhi vesellem Hz. Hasan ve Hz Hüseyin Radıyallahuanhum için Akika kurbanı kesmiştir. Akika kurbanı bağış yapılır mı sorusunun cevabı tabii ki evet. Akika kurbanı için bağış yapılır mı sorusu dini kaynaklardan araştırıldığında karşımıza çıkan ilk cevap her tür kurban için bağış yapılabileceği yönündedir.  Akika kurbanı bağış yapılır mı sorusu son günlerde akıllarda bir karışıklık yaratmasına rağmen dini kaynaklar bu konuda bir sakınca olmadığını belirtmektedir.

Kurban bağışı Afrika

Kurban temel bir ibadettir. Allah’ın bize emretmiş olduğu ibadetler içerisine tabii pek çok hikmetler de saklı bulunmakta. Nasıl ki orucun içerisine vücudun sıhhatini ve nefsin tezkiyesi, namaz için hakeza öyle birçok hikmet vardır. Allah kurban ibadetiyle de bize her sırrına vakıf olduğumuz veya olamadığımız pek çok hikmetleri saklamıştır.  Peygamber Efendimiz ’den yola çıkarak, Kurban etinin nasıl taksim edilmesine ve sahabe-i kiramın örnek hayatlarından yola çıkarak kurban etinin nasıl dağıtılması gerektiği konusunda dini göstergeler bizlere destek veriyor. Kurban bağışı konusunda 3/1 kısmını kendimize 3/2 kısmını ise yakınlarımıza veya ihtiyacı olanlara dağıtmamız gerektiği emrediliyor. Kurban bağışı Afrika bölgesi için de Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak faaliyetlerimizi bu emirler doğrultusunda yürütmekteyiz.  Kurban bağışı Afrika projemiz bizler için oldukça önemli.  Bunun en büyük sebebi de temelde derneğimizin amacıdır. Dernek olarak daima iç savaş, göç, dış savaş ve sömürüye açık ülkelere yardım yapmayı amaçlıyoruz.  Özellikle Afrika gibi bu problemlerin çoğunu yaşayan ve açlık sınırında olan ülkelere yardımlarımız yoğunlaşmakta.  Afrika bölge olarak temiz suya ihtiyacı yüksek açlık durumu sınırda olan bir ülke olduğu için Afrika yardım kampanyalarımızı hızla yürütmekteyiz.  Kurban bağışı Afrika bölgesi için hayati önem taşımakta.  Her yıl bölgede açlıktan, susuzluktan ve sömürülerden dolayı hayatını kaybeden yüzlerce Müslüman kardeşimiz bulunmakta. Bu sebeple Afrika bölgesine Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak ciddi bir şekilde yoğunlaşıyoruz.  Ayrıca Afrika için su kuyusu projelerimiz hala devam etmekte.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!