Denizli
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Başkan Utangaç 'Askeri hastanelerin devrini iptal edin'

Başkan Utangaç 'Askeri hastanelerin devrini iptal edin'
Türk Büro Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Utangaç, askeri hastanelerin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Sağlık Bakanlığına devredilmesine tepki gösterdi. Utangaç, devirlerin savaş halinde olan Türkiye’nin askeri sağlık sistemini bozacağını ifade ederek devirlerin durdurulmasını istedi.

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası, Kanun Hükmünde Kararname ile Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) ve Askeri hastaneler Sağlık Bakanlığı’na bağlandı. Türkiye genelinde 35 Askeri Hastane ve 600 Askeri Sağlık Merkezi bulunuyor. Tüm bu merkezler 15 Temmuz sonrası Sağlık Bakanlığı’na devredildi. Askeri hastanelerin devrine tepki gösteren Türk Büro Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Utangaç, “Ordusu sürekli terörle savaş halinde olan ülkemizin, askeri sağlık sistemini bozmak; ordumuzu ve dolayısıyla da tüm milletimizi tehlikeye düşürmektedir” dedi.

SADECE GATA’DAN İBARET DEĞİL

Başkan Utangaç, “Askeri sağlık sistemimiz sadece GATA ile sınırlı değildir. Kamuoyu maalesef yanlış bilgilendiriliyor. GATA tüm askeri sağlık birimlerinin merkezidir. Ülkemizin değişik yerlerinde 35 Askeri Hastane ve 600 Askeri Sağlık Merkezi GATA ile organize bir şekilde çalışıyor. Bu koordinasyon sayesinde, özellikle terörle mücadelede yaralanan güvenlik güçlerimize zamanında ve doğru müdahalesi sağlanıyor. Yereldeki sağlık merkezleri GATA ile anında irtibata geçerek, hızlı ve doğru tedavi ile askeri zayiatı azaltıyor. 2008 yılından itibaren Harp Cerrahisi tanımlandı. 2010 yılında ise Ana Bilim Dalı olarak kuruldu. Burada görevli doktorlar yaralanmalarda, anında müdahale ve doğru yönlendirme işlemini yapıyorlar.  Askeri hastanelerin, askere hizmetten çıkarılması; daha fazla şehit ve daha fazla insan kaybı demektir. Kaldı ki, terör bölgelerinde pek çok hastanede maalesef devlet kontrolü yeterince sağlanamamaktadır. Bu nedenle ‘vatan için bedel ödeyenlere’ ihanet edilebilir. Bu nedenle bu yanlıştan dönülmelidir.

GATA ve Askeri Hastanelerimizde; binin üzerinde yetişmiş, konusunda uzman ve özellikle terör saldırılarında çatışma bölgelerine giden doktorumuz var. Eğer Sağlık Bakanlığı bünyesine askeri sağlık birimleri katılırsa, terör saldırılarında yaralananların tedavisi hususunda uzmanlaşmış doktorların kaybı da söz konusu olacak ve Türk Ordusu bu kadar ihanetin içinde bir de sağlık sorunlarıyla yüz yüze bırakılacaktır.

GATA VE ASKERİ HASTANELERİN SAĞLIK BAKANLIĞI’NA BAĞLANMASI MEMURLARI VURDU

Yapılan bu düzenleme sonrası GATA ve Askeri Hastanelerde çalışan memurların servisleri kaldırıldı, tayin bedelleri kesildi. Memurların görev yerleri sürekli olarak değiştiriliyor ve özellikle Ankara Mevki Asker Hastanesi başta olmak üzere birçok askeri hastane çalışanının tamamı değiştirilerek, yerlerine taşeron şirket elemanları yerleştiriliyor.

Askeri Hastanelerde çalışan memurların servis hizmetlerinin kaldırılması, tayin bedellerinin kesilmesi ve görev yerlerinin sürekli değiştirilmesi büyük bir haksızlıktır. Memurlarımızın kazanılmış haklarının geriye götürülmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Hükümetin tedbir adı altında yaptığı bu yanlışlığın bedeli memurlara ödettirilemez. Türk Büro-Sen ve Türkiye Kamu-Sen olarak; hem ülkemiz ve hem de memurlarımız için hükümetin yanlışından dönmesini istiyoruz” açıklamasını yaptı. HABER MERKEZİ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!