Denizli
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Dijital Reklam Ajansı ve Geleneksel Reklam Ajansı Arasındaki Fark Nedir?

Dijital Reklam Ajansı ve Geleneksel Reklam Ajansı Arasındaki Fark Nedir?

Kitlesel iletişim araçlarının günden güne insan hayatına daha çok dahil olması medya ve sosyal medya gibi kavramların önem kazanmasını ve çalışma sistemlerini değiştirmesini sağlar. İnternet ve sosyal medya gibi etkenlerin dünya çapında yayılması geleneksel yöntemlerin hızla yetersiz kalmasına sebep olduğundan dijital yöntemler ve dijital medya ajansları önem kazanır.
Geleneksel Reklam Ajansları Ne Yapar?
Müşterilerinin kurumsal kimlikleri, broşür-katalog gibi baskı işlemleri, gazete-dergi,radyo veya TV reklamları ve logo tasarımı konularda hizmet veren reklam ajansları, belirli yaş gruplarına hitap eden ve küçük hedef kitlelere sahip operasyonlar için güncel olarak da kullanılabilir. Günümüz şartları dahilinde toplumsal etkileşimin büyük oranda gerçekleştiği sosyal medya ve dijital mecralar üzerinde herhangi bir kontrolü bulunmayan geleneksel reklam ajansları belirli konularda yetersiz kalabilir.

Dijital Reklam Ajanslarının Farkı Nedir?
Dijital reklam ajanslarının geleneksel reklam ajanslarından en büyük farkı çalışma sistemleridir. Görsel-işitsel, yazılı-basılı alanlarda faaliyet gösteren dijital reklam ajansları müşterilerinin marka kimliği oluşturma işlemlerinden tanıtım ve reklam işlerine kadar geniş bir alanda çalışabilir.

Düşük Maliyetlerle Büyük Hizmet Verir
Dijital mecra üzerinde yayınlanacak herhangi bir reklamın ulaştığı kullanıcı sayısına TV üzerinden ulaşmak adına reklam verilmeye çalışılırsa devasa bütçeler ayrılması gerekebilir. Tanıtım, lansman, reklam gibi yayın işlemlerinin dijital üzerinden gerçekleştirilmesi çok daha düşük maliyetlerle sağlanabilir.

Hedef Kitle Odaklıdır
Geleneksel reklam yöntemlerinin aksine dijital mecralar üzerindeki işlerin hedef kitleye ulaşması daha kolay ve tutarlıdır. TV yayınında görünen reklamın ulaştığı tüketici belirlenemezken, internet üzerinden reklamların antropolojik hedeflemesinin yapılması mümkündür.

Geri Bildirimler Tutarlıdır
Geleneksel reklam yöntemlerinin başarı oranları ancak dolaylı yollarla ölçülebilir. Dijital mecralar üzerinden gerçekleştirilen işlemlerin takip edilmesi mümkün olduğundan, ulaşılan kitlenin antropolojik özellikleri, tüketim alışkanlıkları ve zevkleri gibi birçok alanda tespit edilmesi mümkündür.

Teknolojik ve stratejik sebeplerle çağa daha uygun olan dijital medya ajanslarının günümüzde her yaştan insanın kullandığı internet üzerinden tüm firmalar için daha avantajlı olması mümkündür. Tasarımdan analize, planlamadan uygulamaya kadar birçok alandareklam ajansındaki profesyoneller tarafından yönetilen kurumsal kimlik sayesinde tüm firmaların reklamlar açısından daha başarılı olması mümkündür.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!