Denizli
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Kızlık Zarı Dikimi Nedir, Nasıl Yapılır?

Kızlık Zarı Dikimi Nedir, Nasıl Yapılır?

Kızlık zarı dikimi;  doğal olarak oluşmayan ya da çeşitli sebeplere bağlı olarak bozulan zarın yeniden onarılması işlemidir.  Kadınların istenmeyen ya da arzu dışı olan cinsel ilişkiler sonrasında bir hekime başvurması en çok yaşanan durumlardan biridir.  Bu operasyon vajinal estetik ameliyatları arasında yer alır. Kızlık zarı olarak bilinen bu ameliyat himenoplasti operasyonu olarak da adlandırılmaktadır.

Kızlık zarı olarak bilinen bölge vajinanın girişinde ortalama 2-3 cm içeride bulunur.  Bu zar 2 mm kadar kalınlığa sahiptir.  İlk cinsel birleşme ya da vajinaya giren yabancı bir madde nedeniyle bütünlüğünü kaybedebilir. Bu durum halk arasında kızlık zarı bozulması olarak ifade edilir. Bazı durumlarda doğuştan da zarın olmadığı durumlar görülebilir.

Ülkemizde bazı bölgelerde kültür etkisi sebebiyle son yıllarda bu ameliyata yoğun bir talep söz konusudur. Kızlık zarının bozulup bozulmadığı ise bir jinekolog tarafından yapılan kısa süreli bir jinekolojik muayene ile anlaşılabilir.  Sonrasında isteğe bağlı olarak zarın yeniden dikim işlemini yaptırabilirsiniz.

Bkz: Kızlık Zarı Dikimi

Kızlık zarı dikimi nasıl yapılır?

Kızlık zarı dikim operasyonları jinekologlar tarafından yapılmaktadır. Bu ameliyat son derece basit bir operasyon olarak karşımıza çıkar. Talebe göre kalıcı kızlık zarı dikimi ya da geçici kızlık zarı dikimi olarak iki farklı yöntemle yapılabilen bir operasyondur;

Geçici kızlık zarı dikimi

Genelde evlilik öncesinde kızlık zarı olmayan kişilerin tercih ettiği operasyondur. Evlilikten kısa bir süre önce yapılan bu muayene sonrasında ilk cinsel ilişkide kanama ortaya çıkar. Ameliyat sonrasında doktorunuzun tavsiyelerine uyarsanız sorun yaşamazsınız.

Kızlık zarı dikimi ameliyatı birçok merkezde gizliliğe önem verilerek yapılmaktadır. Bu yüzden seçtiğiniz merkezin gizliliği konusunda hassas politikaya sahip olması gerekir. Geçici olarak yapılan ameliyat evlilik öncesi 4-5 gün varken gerçekleştirilebilir. İşlem anında vajina içinde kızlık zarı yırtılması sonrası  kalan dokular dikiş yardımıyla birleştirilmektedir. Böylece ilişki sırasında tekrar zar yırtılır ve kanama olabilir.

Geçici dikiş işlemi ortalama 15 dakika kadar sürer. Bu işlem doktor tarafından lokal anestezi altında yapılır. Bir acı ya da ağrı hissetmeden yapılabilmektedir.  Zar dikiminden sonra ilk 4-5 günlük sürede cinsel ilişki olmazsa kanama olmayabilir. Bu yüzden kadınların zamanlamayı iyi ayarlaması gerekir.

Kalıcı kızlık zarı dikimi

Kalıcı kızlık zarı dikimi her zaman yaptırılabilecek bir operasyondur. Yani  dikim işlemi sonrasında ilk cinsel birliktelik ne zaman olursa olsun kanama görülür. Genital estetik ameliyat olarak yapılan bu işlemde yapay olarak bir kızlık zarı oluşturulmaktadır.  Vajen girişine dikiş atılara bu zar sabitlenir. Kızlık zarı kanaması kesin görülmektedir.

Evlilik düşünmeyen ya da uzun süre cinsel ilişki düşünmeyen kadınlar için flep yöntemi olarak bilinen kalıcı dikim işlemi yapılabilir. Bu işlem bir doku nakli olarak da tabir edilebilir.  Vajinanın arka duvarından bir doku kaldırılır ve işlem yapılır.

Dikilen kızlık zarı vajinanın 2 cm kadar içine yerleştirilir. Bu bölgeden penis geçtiğinde rahim içine giriş olduğunda yırtılma gerçekleşir ve kanama sağlanır. İlk gece kanaması rengi regl kanaması ile aynıdır.  Vajina genişlemesi olan kadınlarda eş zamanlı olarak vajina daraltma estetiği de yapılabilmektedir.

Kızlık zarı dikimi hangi yöntemle yapılırsa yapılsın çıplak gözle ya da cinsel ilişki sırasında bu işlemin yapıldığı anlaşılmaz. Kızlık zarı dikimi ameliyatının yapıldığı ancak bir jinekolog tarafından yapılan muayene sonrasında anlaşılabilir.  Yapılan kalıcı yöntem 30 dakika kadar sürer. Lokal anestezi ile yapılan bu ameliyat hasta talebine göre sedasyon anestezi ile de yapılabilir. Hasta işlem sonrasında günlük hayatına hemen dönebilir.

Kızlık zarı dikimi sonrası nelere dikkat edilmelidir?

Kızlık zarı dikimi son derece basit ve riski az bir operasyondur. Ancak ameliyat sonrasında hasta yine de dikkatli davranmalı ve doktorun tavsiyelerine uymalıdır. Ameliyat sonrasında verilen ilaçları düzenli kullanmalısınız. Ayrıca doktorunuz sizi belli aralıklarla kontrole çağıracaktır.  Bölgenin temiz kalmasını sağlayarak enfeksiyon riskini ortadan kaldırabilirsiniz.

Ameliyat sonrasında doktorunuz 7-10 gün kadar sizlerden spor yapmamanızı, bisiklet ay da motosiklete binmemenizi isteyecektir. Ayrıca deniz, havuz, hamam, sauna gibi etkinliklerden de 15 gün kadar uzak durmalısınız. Ayrıca enfeksiyon riski ortadan kalkana kadar ayakta duş almaya özen göstermelisiniz. Duş sırasında ve tuvalet temizliğinde önden arkaya doğru temizliği gerçekleştirmeli ayrıca tüm temizlik işlemlerinizde ılık su kullanmalısınız. Temizlik sonrası operasyon bölgesinin tamamen kurutulduğundan emin olmalısınız.

Kızlık zarı dikimi başarı oranı nedir?

Kızlık zarı dikimi başarı oranı en yüksek ameliyatlar arasındadır. Bu operasyon sonrasında başarı büyük oranda yakalanır. Ayrıca istediğiniz kadar yaptırabileceğiniz bir cerrahi işlemdir. Hangi yöntem kullanıldığı önemli olmaksızın cinsel ilişkide kanama olmamasının oranı %1-2 kadardır.  Doku aşırı esnekse ya da damarlanma az olduysa kanama olmayabilir. Ancak bu konuda doktorunuz size gerekli direktifleri vereceği için başarı sağlanabilir.

Kızlık zarı dikimi operasyonlarında geçmiş dönemdeki cinsel ilişki sayısı belli olmaz. Ayrıca düşük yapan ya da kürtaj olan kadınlarda da kızlık zarı dikimi başarılı bir şekilde yapılabilir. Ameliyat cerrahi bir işlem olarak geçer. Bu yüzden diğer cerrahi işlemlerde olan riskler burada da vardır. Enfeksiyon ya da kanama gibi riskler olsa da gerçekleşme olasılığı son derece düşüktür. Doktorunuzun verdiği ilaçlar ve hijyene önem verilmesi ile bu riskler ortadan kaldırılabilir.

 

Kaynak: https://ivoxtupbebekmerkezi.com/

 

 

 

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!