Denizli
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

ATATÜRK OLMANIZI BEKLEMİYORUZ

19 Temmuz 2023, Çarşamba 16:37
ATATÜRK OLMANIZI BEKLEMİYORUZ

Bu kadar erdemsizlik fazla! Bunca yanlış işin, bunca hatalı politikanın müsebbibi olmalarına rağmen iktidar lideri ve kadrosu, muhalefet liderleri ve kadrolarından istifanın adını anan yok, kıllarını kıpırdatmıyorlar.

 Ülkemizde,  Japonya’da olsa toplu harakiri yapılacak olaylar yaşanıyor ama bir tane bile istifa yok. ‘’Yanlış yaptım, özür diliyorum’’ ‘’Görevimden ayrılıyorum’’  ‘’Bırakıyorum, çünkü benden daha iyi yapacak birileri vardır’’  ‘’İstifa ediyorum, çünkü başarısız oldum’’ diyen yok.

İstifa etme erdemini Selahattin Demirtaş haricinde hiç kimse göstermedi.

Kimse size, ‘’Türkiye’yi dünyanın başat gücü haline getirin’’ demedi. Sizden sadece, normal düzeyde, dengede; temel hak ve özgürlüklerin teminat altına alındığı, hukukun eşit ve adil uygulandığı, özgür, hakça, refah içinde, adaletli bir şekilde yaşayacağımız ülkenin idareciliğini bekledik, asgari düzeyde bir başarı yani.

Siz ne yaptınız? Atatürk’ün ve arkadaşlarının, Cumhuriyetin en toy ve en zor zamanlarında, güçlüklere karşı yılmadan, çalışarak, didinerek edindikleri tüm kazanımları mirasyedi gibi yediniz bitirdiniz. Güzel ülkemizi sığınmacı havuzuna döndürdünüz. Türk Lirasını en değersiz para birimleri arasına soktunuz.

Öncesinde uyguladığınız yanlış ekonomi modellerinin sonuçlarını halka yansıtmayı, vergilerle halkın sırtına binmeyi, haksız hukuksuz fahiş vergileri sıralamayı idarecilik sanıyorsunuz.

Yanlış politikalar haricinde, sizin bu topluma verdiğiniz en büyük zarar; etik değerleri erozyona uğratmanız ve yıllardır oturduğunuz koltuklardan kalkmayarak, topluma hiçbir şey değişmeyecek mesajı vererek, insanların umudunu bloke etmenizdir.

Ama o blokeler çözülür, o umutlar yeşerir; bizim çok zeki insanımız, verimli topraklarımız, azmimiz, Atatürk ve Kurtuluş Savaşını başarmış atalarımız gibi rol modellerimiz ve damarlarımızda asil kanımız var. Elbet zoru kolay ederiz.

Biz, kimseden Atatürk olmasını beklemiyoruz. Bu mümkün değil zaten. Bizim ihtiyacımız olan tek şey, Türk Milleti olarak, Atatürk’ü çok iyi anlamak, sonrası çorap söküğü gibi gelecek…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.