Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

İlham Tarlası Röportajları

08 Mart 2023, Çarşamba 14:14
İlham Tarlası Röportajları

1)Sizi kısaca tanıyabilir miyiz? Nerelisiniz? Hangi bölümden mezunsunuz? Nasıl Bir Çocukluk Geçirdiniz?

Pamukkale Üniversitesi mezunuyum.

Benim şahane bir çocukluğum vardı; çamur oyunları, akşam ezanına kadar sokakta arkadaşlarla oyun oynama yani mahalle kavramının en derinden yaşandığı ve yaşıtım onlarca çocuk ile büyüdüğüm müthiş bir çocukluk geçirdim. Bisiklet sürmekten acayip keyif alırdım. Annemin kağıttan uçurtmalar yaptığı ve benim saatlerce sokakta onunla oynadığım, yılmadan uçurduğum fakat sürekli ağaca taktıran bir çocuktum. Yine de ısrarla o uçurtmayı yaptırır ve uçurmayı denerdim.

2)Mesleğinizi Nasıl Seçtiniz? Sizi Yönlendiren Birileri Oldu mu?

Tabii üniversitede dil hocam vardı; Devrim hocam.  İkinci sınıftayım beni aradı ve üniversitenin dil merkezinde çocuklara yönelik bir İngilizce kursu açtığını ve benim o çocuklara dil eğitimi vermemi istediğini söyledi. Hayatımın en şahane teklifiydi! Üniversitede de daha öğrenciyim ve çocuklara açılan bu kursta İngilizce öğretmem isteniyor. Şahane bir teklifti ve iki ay boyunca bu işime devam ettim. Mükemmel bir deneyimdi.

Tabi burada çocuklara İngilizce öğretirken bir metot geliştirdim ve yine sevgili hocam;

 ‘Daha önce bu metoda rastlamadım. Buna bir isim bul dedi!’ Ve daha var olmayan Elda Sanat’ın ilk çıkış noktasına vesile olmuştu. ELDA yani eğlen öğren dans et hareket et metodu gelişti çocuklar dans ederek İngilizce öğreniyordu.

3)Buralara Gelirken Karşılaştığınız Zorluklar ve Baş Etme Yöntemleriniz Nelerdi?

Elda Sanat merkezini kurarken tabi ki biz de onlarca zorluk ile karşılaştık hem maddi hem manevi.

Baş etme yöntemi olarak 2015 yılında kurucu ortağım olan sevgili eşimin öngörüleri ve temkinli olma özelliği sayesinde birçok sorunu aşabildik diyebilirim. Çünkü benim anlık karar verme ve hayalperest tarafımı O’nun temkinli ve daha kontrollü olma hali ile dengeledik ve zorlukları daha kolay aşabildik.

4)İlham Aldığınız Birileri Var Mı? Bize Onlardan Bahseder Misiniz? Sizi Etkileyen Taraflarından Mesela?

Betül Mardin en büyük ilham kaynağımdır. Hayatını defalarca okumuş ve ülke içindeki hizmetlerini, örnek kadın duruşunu, azmini hep feyzaldım.

5)Başucu Kitabınız Nedir? Veya ‘Herkes Okumalı’ Dediğiniz Bir Kitap?

Başucu kitabım;  Steve Jobs’un  hayatının anlatıldığı kitaptır.

Diğer başucu kitabım; Kürk Mantolu Madonna. Hep ilham olan, inandığı değerlerin üzerine gitmeyi aşılayan, ara ara açıp okuduğum ve asla bıkmadığım… Hiç de bıkmayacağım sanırım.  Ben de etkisi çok büyük.

Herkes okumalı dediğim kitap ise; Sefiller. Çok ağır bir dili olsa da herkes tarafından okuması gerektiğine inanıyorum.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.