3ü
Denizli
19 Mart, 2024, Salı
  • DOLAR
    30.36
  • EURO
    32.97
  • ALTIN
    1985.0
  • BIST
    8487.2
  • BTC
    43506.093$

Kırmadan Dökmeden Küsmeden

20 Temmuz 2018, Cuma 12:14

24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilen başkanlık ve erken genel seçimlerinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nde olağanüstü kurultay tartışmaları başlamıştır.

Ancak; Olağanüstü kurultay için imza toplandığı bu günlerde tartışmanın isimler üzerinde yoğunlaşması, yaklaşan yerel seçimler öncesi parti tabanımızı huzursuz etmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi öncelikli olarak bir lider partisi değil, ilke, kültür ve değerler bütünlüğü olan bir partidir.

Ülkemizde; çok partili hayata geçildiği günden bu yana, demokrasimizin teminatı olan CHP, yıllardır tüm saldırılara karşı dimdik ayakta durmuştur ve durmaktadır. Bugün bu ülkede hala nefes alabiliyorsak, yaşam biçimimizi koruyabiliyorsak, meczupların darbe girişimlerine direnebiliyorsak bu, Anadolu’nun her yerinde yakasına ALTI OK rozetini takanla sayesindedir.

Elbette olağanüstü bir kurultay istemek en doğal haktır.

Bu sürece taraf olmak da tüm partililerimizin hakkıdır.

Bu tartışmalar en çok köy köy, mahalle mahalle, kapı kapı dolaşarak Cumhuriyet Halk Partisinin ilke ve hedeflerini anlatan gerçek partilileri üzmektedir.

 

Ancak kişiler üzerinden yürütülecek bir yarışın başarı getirmeyeceği de hepimizin malumudur.

2019 Mart ayında ya da olası bir erken yerel seçimden partimizi başarı ile çıkartarak iktidar yürüyüşümüzü hızlandırmak zorundayız. Devlet sisteminin hızla değiştiği günümüz Türkiye’sinde ülkemizin kaderini tamamen tek adam rejimine terk etme lüksümüz yoktur.

Bizlere düşen görev bu süreçte tartışmaları; ilkeler, programlar ve parti örgütümüzü geliştirmek amacıyla yapmaktır. Yapamadıklarımızı, yapmamız gerekenleri tespit etmektir. Kolaycılığa kaçmadan disiplinli, somut tespitler yapmalıyız.

Evet …. Hepimiz biliyoruz ki; CHP’li olmak birilerinin adamı olmak değil, TÜRKİYE CUMHURİYETİ’nin kuruluş değerlerine sahip çıkmaktır.

Evet… Hepimiz biliyoruz ki; hiçbirimizin gidecek bir ülkesi, CHP’den başka sığınacağı güvenli bir limanı yoktur.

Bu yüzden KIRMADAN, DÖKMEDEN, KÜSMEDEN, İNTİKAM PEŞİNDE KOŞMADAN, KİŞİLERLE KAVGA ETMEDEN stratejimizi ve toplumun ihtiyaçlarını yeni koşullara göre oluşturmalıyız.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.