3ü
Denizli
19 Mart, 2024, Salı
  • DOLAR
    30.36
  • EURO
    32.97
  • ALTIN
    1985.0
  • BIST
    8487.2
  • BTC
    43506.093$

SAĞLAM BEK

02 Aralık 2019, Pazartesi 11:37
SAĞLAM BEK

Futbol deyince, ilkokulda teneffüslerde soluk soluğa bir topun peşinden koşuşumuz ve ardından girdiğimiz dersin ilk on dakikasının nefeslenmeyle geçtiği günleri hatırlıyorum.

İyi bir “bek”tim o zamanlar. “Top geçer, adam geçemez”di. Canla başla mücadele ederdim, takımımın gol yememesi için.

Futbolu sevip de takım tutmamak olur mu? Olmaz elbet. Galatasaraylıydım çocukken. Şimdi de GS’liyim elbet. “Ara”yı anlatmak için çocukken diyorum. Ne kavgalar ederdik takımımız adına!

*

Trabzon Spor’un şampiyonluk yılları, benim de bir şeyleri anlama yıllarımdı. “Güzel günler”in çok uzak olmadığına inanmaya başlamıştık. “Eşitlik, özgürlük, adalet” en çok duyduğumuz ve kullandığımız sözcüklerdi. İşte Trabzon Spor da böyle bir ortamda şampiyon oldu.

Bir Anadolu takımı olarak Trabzon Spor’un üç büyükleri sollayarak şampiyon olması, adını “dördüncü büyük” olarak futbol tarihimize yazdırması, adalet anlayışıma uygun olarak beni Trabzon Spor taraftarı yapmıştı. Formalı tek fotoğrafım da Trabzon Spor formasıyla çekilmiş olanıdır.

*

12 Eylül, sanki sadece bizim gelecek hayallerimizin değil, Trabzon Spor’un da üzerinden geçmişti. Anadolu’nun başta oluşu üç dört yılda bitivermişti. Odamın camına “Ordu-Trabzon-Rize: İstanbul’a yok vize!” yazılı gazete kupürü asmış olsam da ben hiç vazgeçmediğim Galatasaray’a döndüm. Hâlâ “fanatik olmayan” iyi bir Galatasaray taraftarıyım.

1987’deki GS-Monaco maçını İzmir-Hatay’da okul arkadaşım Rasimlerin mahallesindeki kahvede dizlerim titreyerek izlediğimi ve maçın bir türlü bitmek bilmediğini, maç bitmezken de Cüneyt Tanman’ın ayağından seken topu bir Monacolu futbolcunun kalemize gol olarak yolladığını dün gibi hatırlıyorum.

*

Şimdi mi? Şimdi iyi bir futbol izleyicisi ve yorumcusuyum. (Hatta televizyon kanallarından yorumculuk teklifi bekliyorum.) GS yenilince canım sıkılıyor, moralim bozuluyorsa da futbol izlemeye devam ediyorum

Ah, bir de haftada bir, halı sahada futbol oynayabilsem!

 

Fahrettin KOYUNCU

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.