Denizli
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Doğal Kolajen Kaynakları

23 Ekim 2023, Pazartesi 15:50
Doğal Kolajen Kaynakları

KOLAJEN NEDİR?
Kolajen doğduğumuz andan itibaren vücudumuzda üretilen bir çeşit proteindir, yani vücudumuzda doğal olarak sentezlenir. Kas, kemik, tendon, diş ve göz katmanları, damar ve cilt katmanları gibi birçok dokuda bulunur.Yaşın ilerlemesi ile de miktarında azalma başlar. Aynı zamanda  fazla şeker tüketimi, yüksek oranda güneşe maruz kalma, sigara içmek, aşırı alkol tüketimi vb. etkenler de kolajen sentezini azaltabilir Azalması ile ciltte bozulma ve kırışıklık, kemik-eklem ağrısı, kas-kıkırdak-damar yapısında bozulmalar, saç-tırnak yapısında bozulmalar gibi pek çok etki göstermektedir. Özellikle 25 yaş sonrasında kolajen miktarı azalmaya başladığı için vücuttaki kolajen üretimi besinler yardımı veya takviye ile desteklenmelidir.

KOLAJEN İÇEREN BESİNLER

- Yumurta

- Kemik suyu
- Balık,kırmızı-beyaz et ürünleri
- Mantar,Kuşkonmaz
- Ahududu,böğürtlen,kiraz,çilek
- Pancar,kırmızı kapya biber ve domates
- Havuç,ıspanak,lahana,nane,roka
- Isırgan otu ve ebegümeci
- Kivi,limon,greyfurt,portakal, kavun
- Fındık,fıstık ve ceviz
- Adaçayı


KOLAJEN VE C VİTAMİNİ
C vitamini kolajen sentezi için çok önemlidir, bu nedenle turunçgiller, brokoli ve biber gibi C vitamininden zengin yiyecekleri tüketmeniz, kollajen sentezini destekleyecektir.
Bu nedenle protein açısından zengin besinleri, brokoli, yeşil yapraklı sebzeler, biber, domates, tatlı patates, portakal suyu gibi c vitamini yüksek besinlerle birlikte tüketmenizi tavsiye ederim.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.