Denizli
11 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Böyle Evlilik Mi Olur?

19 Mayıs 2022, Perşembe 16:39
Böyle Evlilik Mi Olur?

Merhaba sevgili dostlar. Bugün size bahsedeceğim evlilik, aslında hiç de iyi niyetli olmayan bir türden.

Evlilik, evlenmelerinde sakınca bulunmayan kadın ve erkeğin başta aşk ve sevgi diye adlandırdığımız, ikisi arasında karşılıklı oluşan duygusal bağ yoluyla, birlikte yaşamak ve daha birçok değişik amaçlarla oluşturduğu yaşam birliğidir.

Devlet sözleşmesi diyebileceğimiz nikah onayı ile kurumsallaştırılır. Yani evlilik; erkek ve kadının yasal olarak aile kurduğu ve devlet denetimi ve işleyişiyle yürütülen bir ilişkidir.

Evliliğin gerçekleştirilmesi; kişilerin yetiştiği, yaşadığı aile ve toplumun gelenek ve görenekleri, kültürleri, yaşam şekilleri, dini ve toplumsal değerler eşliğinde çekirdek aile olma yolunda ortak karar vermeleri şeklinde olur.

Evlenme nedenlerine gelince; kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Bunlardan biri ''Aile baskısından kaçmak/kurtulmak'' için yapılan evliliktir.

Örneğin; çoğunlukla bir genç kız kendince özgürlüğünün ailesi tarafından kısıtlanması nedeniyle evliliği kurtuluş olarak görmektedir. Bu nedenle böyle evliliklerde çiftler arasında sevgi pek yoktur. Çünkü amaç genel olarak "sınırsız özgürlük isteği ve aile baskısından ya da kontrolünden kurtulmaktır".

Hal böyle olunca, evlilik ne yazık ki bazı kişiler tarafından hiç de hoş olmayan bir şekilde ve kötü niyetlerle gerçekleştirilebiliyor.

Bu düşünceyle evlenenlerin tek isteği; "eşini kullanarak kendi çıkarları doğrultusunda planlarını gerçekleştirmektir". Hatta çocuk sahibi olmak da bu planın bir parçası olabiliyor. Buna ''bir taşla iki kuş vurmak (!)" da diyebiliriz.

Böyle evlilikleri yapan ve kendine kendince özgürlük alanı oluşturmaya çalışanların evliliğe önem ve değer vermediğini çok fazla görmekteyiz. Bu tür evlilikler büyük sancılarla ve kısa sürede son bulur. Çünkü böyle evlilikler kötü niyetle yapılmıştır. Bu durumda ne yazık ki karşı taraf mağdur edilmektedir. Kötü niyetle evlenen taraf, planladığı ve istediği hayatı ne ailesine ne de çevresine hesap vermeden yaşamak düşüncesiyle boşanmak için elinden gelen her türlü oyunu oynar. Yalanlar havada uçuşur. Aile içinden ve dışından herkese, karşı taraf hakkında gerçek dışı sözler duyurulur, yani iftiralar atılır. Aslında kendisi de kurgusal bunalımlar ve kavgalar ortaya koyar ve git gel ayrılıkları oluşturur. Bunların hepsi planın parçasıdır. Bu plan; evliliği belli bir süre sonra bitirmektir.

Evlilik için seçtikleri kişi (kurban) genel olarak çocukluğunda ailesinden gerekli ilgiyi, sevgiyi ve değeri görememiş olanlardır. Seçilen kişi olan bitenlerden habersizdir. Mutlu bir aile olmak için çabalar ve bunu sağlamak için kendini feda eder, ama sınırsız acılar yaşamak zorunda bırakılır. Sürekli aşağılanır, değersizleştirilir, ötelenir. Bu davranışlar kasıtlı olarak kendisine uygulanmaktadır. Bunun nedeni şudur; kurtuluş amacıyla evlenen taraf kendisinin değil de eşinin boşanmaya adım atmasını sağlamalıdır. Ki, böylece ne aile ne de çevreden gelen ''Madem boşanacaktın, neden evlendin'' gibi sorulara cevap vermek zorunda kalmasın. Çünkü bu tür evlilikler boşanmayla bitince, kurtuluş evliliği yapan taraf boşanmayı kendisi isterse, boşandıktan sonra yine aile baskısı altına girmek zorunda kalacaktır. Bundan kurtulmanın yolu ise karşı tarafın boşanmaya adım atması olacaktır. Genelde de böyle olur.

Ve ne yazık ki böyle kötü niyetli evlilik yapanlar kendileri mutlu olmadığı gibi, yakın çevrelerini de bu girdabın içine çekerek huzur bozarlar.

Eğer çocuk da var ise, o çocuk büyük acılar çekmek zorunda kalmaktan kurtulamayacaktır.

Bu nedenle; her alanda olduğu gibi evlilik öncesinde de insanların ''yalan dilini, davranış dilini ve beden dilini'' doğru analiz edebilmeyi çok iyi bilmek gerekir. Gerekirse bu konuda uzman yardımı almak, gelecekte çekilecek acıların önüne geçmektir.

Saygıyla, sevgiyle, güvenle, sağlıcakla ve mutlu kalın, hoşça kalın değerli dostlar.

İyimser Danışmanlık olarak her türlü bireysel ve evlilik sorunlarınızın çözümü konusunda, kişisel gelişim, iletişim, yalan – davranış – beden dili ve kişilik analizi vb. alanlarda desteğe ihtiyaç duyduğunuzda size yürekten ve tüm iyimserliğimizle yardıma hazırız.

İyimser Danışmanlık

Tel.: 0258 408 80 40

Instagram adresimiz: iyimser_danismanlik

İnternet Adresi: iyimserdanismanlik.com (Sitemiz yakında açılıyor)

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.