Denizli
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Olumlu Zihin Geliştirmek

23 Kasım 2023, Perşembe 10:59
Olumlu Zihin Geliştirmek

Bazen hayat aniden başımızı derde sokabilir yada sizi ters köşeye yatırabilir. Buna rağmen sorunların sizi nasıl etkileyeceğine karar verme gücüne sahipsiniz. Eğer problemlerin sizi boğmasına izin verirseniz bu stres ve kaygıya yol açabilir. Eğer ki sorunların üstesinden gelmeyi seçerseniz o zaman beyniniz muhteşem faydalanır deneyimleyebilirsiniz.

Günlük hayat sizi aşırı strese soktuğu zaman

*Bir soru sorun ;bunu yapamam demek yerine bunu nasıl yapabilirim diye sorun.

*Olumsuz olumluya çevirin; bir durumu olumsuz bir şey olarak görmekte acele etmeyin. Beklenmedik bir durum içerisinde hayırlı yöne odaklanmayı her zaman kolay bulamayabilirsiniz ama bir zorluktan gelebilecek olumlu bir şeyi düşünmeye çalışın.

*Bir kahramana sahip olun; bir şeyde zafer kazanmak için zor bir durumun üstesinden gelmiş olan ilham verici birisini düşünün .İlham verici hikayeler harikadır çünkü insanları başkalarıyla paylaşabilecekleri kendi başarı hikayelerini yaratmak motive edebilir.

*Asla pes etmeyin; Hayat yolculuğunda herkes öyle yada böyle tökezler. Önemli olan terslikten sonra ne yaptığınızdır. Kendinize hayatın başarıya giden altın bir yol olmadığını hatırlatmaya devam edin.

*Derinlemesine düşünmek; bir probleme olumlu bir tepkidir ve çözüm bulmaya götürebilir. Bu problemi düşündüğünüz ve problemi çözmek için bir eylem planı bulduğunuz bir durumdur.

*Kara kara düşünmeyin; bir sahneyi yada olayı zihninizde tekrarlayıp durduğunuzda ve kendinizi eleştirdiğinizde kara kara düşünme haline girmek daha kolay olacaktır, bu yüzden bunu yapmayın.

*Hedeften gözünüzü ayırmayın; hedef problemi çözüme kavuşturmaktır. Aklınızın yolunu şaşırmasına izin vermeyin bir problemi çözmek için birden fazla yol belirleyin ve sırasıyla o yolları deneyin mutlaka bir tanesi işe yarayacaktır.

*Ara verin; bazen probleme mola vermeniz gerekebilir bir süreliğine zihinsel olarak uzaklaşın.

*Bir arkadaştan yardım isteyin; yardım istemek zayıflık göstergesi değildir. Bir problemin zihinsel yükünü tek başınıza taşımayın. Eğer probleminiz daha ciddi ise bir terapistten destek alın.*Alkolden kaçınmak; eğer ki erkekseniz stresli iken alkolden kaçının. Erkekler stresle yüzleşmekten kaçınmak için için alkolü bir dikkat dağıtıcı olarak görürler. Eğer ki içmek alışkanlık hâline gelirse hem hayatınız hem de beyniniz bundan olumsuz etkilenir.

*Durumdan yüzünü çevirmek; kadınlar stresli bir durumun olumsuz yönlerine odaklanma eğilimindedir. Bir olayı tekrar tekrar uzun uzadıya düşünürler yada baştan oynatırlar. Bu da daha yüksek oranda depresyon ve kaygı bozukluğuna sebep olabilir.

*Zarar veren davranışlardan kaçınmak; davranışların sizi hüsrana uğratabilecek zamanların farkında olun stresli bir durumda bazı kişiler durumu daha kötü yapabilecek şekilde tepki verirler. Bir durum hakkındaki duygularınızı bağırmadan yada aşırı tepki tepki vermekten kaçının.

*Düzenleyin; hayatınızı düzenlemeye karar verin yapılacak ilk şey bir envanter yapmaktır. Gününüzü nasıl geçireceğinizi değerlendirin önceliklerinizi yapmanız gerekenleri planlayın yapmanıza çok da gerek olmayan şeyleri erteleyin yada tamamen iptal edin gereğinden fazla sorumluluk ve meşguliyet içinde olmayın.

*Hayır demeyi öğrenin; eğer başkalarına hayır demekte zorluk çekiyorsanız şimdi değişimin zamanıdır. Hayır diyemediğiniz için kendinizi gereksiz işlerle uğraşırken bulursunuz eğer ki doğrudan hayır diyemiyorsanız dolaylı olarak ben bunu biraz düşüneyim daha sonra bakarız olur mu gibi cümlelerle hayır diyebilirsiniz.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.