Denizli
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Yaşlanma Karşıtı Besinler

08 Eylül 2023, Cuma 14:57
Yaşlanma Karşıtı Besinler

Sağlıklı ve genç görünen bir cilt için yeterli su tüketmenin yanında yüksek oranda su içeren besinleri tüketmek de çok önemlidir. Aynı zamanda sağlıklı yağlar ve antioksidan açısından zengin besinlere öğünlerde daha fazla yer vermek bu süreci olumlu yönde destekler.

Dirençli ve elastik bir cilt görünümü için kolajenden zengin beslenmek çok önemlidir. Yaş ilerledikçe vücutta azalan kolajen, ciltteki sarkma ve kırışmalara neden olur. En güçlü doğal kolajen kaynaklarına balık, sığır eti, kemik suyu ve tavuk etini örnek gösterebiliriz.

A Vitamini

A vitamini cilt hücrelerinin her gün yenilenmesini ve UV ışınları nedeniyle ciltte oluşan hasarın önlenmesini sağlar. Hayvansal besinler A vitamininin zengin kaynaklarıdır ancak bunun yanında koyu yeşil sebzelerden ve yumurta sarısından da A vitamini desteği alabilirsiniz.

C Vitamini

Kırmızı et ya da beyaz etle aranız iyi aynı desteği turunçgillerden de temin edebilirsiniz. Güçlü bir antioksidan olan C vitamini, cildin zaman içinde ürettiği serbest radikallerle savaşarak cildi onarır. C vitamininden zengin besinlerle beslenmenizi destekleyebilirsiniz.

Yaşlanma Karşıtı Besinler:

Tere

A ve C vitaminlerince zengin olan tere antioksidan özellikte bir besindir ve hücrelerin oksijenlenmesini arttırır. Ciltteki kırışıklıkların oluşmasını önleyici etki gösterir.

Kapya Biber

Kolajen üretimi için gerekli olan C vitamini ve karotenoidlerden zengindir. Karotenoidler cildi güneş hasarından ve çevresel toksinlerden korur.

Ispanak

Ispanak yüksek su içeriği ile cildi besler aynı zamanda magnezyumdan da zengin olduğu için cildi sıkı ve pürüzsüz tutar.

Kuruyemişler

Kuruyemişler cilt dokusunu onarmaya, cildin nemini korumaya ve cildi zararlı UV ışınlarından korumaya yardımcı olabilecek E vitamini içerirler. Özellikle badem bu etkisi daha fazla olan bir besindir.

Bu besinler dışında: Bitter çikolata, avokado da cildi güçlendiren ve yaşlanmanın ciltteki olumsuz etkilerini azaltan pek çok besinden sadece birkaçı arasında yer alır. Bu besinleri tüketmek kadar dengeli ve çeşitli tüketmek de istenen sonuca hızlı ulaşmanızı sağlar. Tabağınızda ne kadar çok renge yer verirseniz beslenmeniz o kadar zengin ve sağlıklı olur.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.