Denizli
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

7 DAKİKADA FİŞİ ÇEKTİLER! BU GİDİŞ NEREYE ?

13 Mart 2023, Pazartesi 10:34
7 DAKİKADA FİŞİ ÇEKTİLER! BU GİDİŞ NEREYE ?

Altaş Denizlispor ve Erzurum FK adına çok önemli maç… Haftalardır belirttiğim gibi, yeşil siyahlılar için de yeni bir final haftasıydı… İki takımında puana ihtiyacı vardı.

Deplasmandan Gençlerbirliği beraberliğiyle dönen Denizlispor, kendi sahasında olmanın, taraftar desteğinin avantajıyla iyi mücadele ettiği maçı, 7 dakikada kaybetti.

Maçın geneline baktığımızda iki kalede de önemli pozisyonlar yaşandı. Fakat gole kadar iki takımda kalecileri çokta zorlayamadı. 30. dakikadan 38. dakikaya kadar olan hızlı oyun da göze çarptı diyebiliriz. Fakat tabelayı değiştirecek bir gol gelmedi. İlk yarı golsüz tamamlandı.

İlk yarının en dikkat çeken olayı, 11. dakikada Erzurum FK’nın kaydettiği gol, yaklaşık 18. dakikaya kadar incelendi. Sonrasında VAR’dan gelen kararda ofsayt gerekçesiyle gol iptal oldu.

Gelelim ikinci yarıya… Denizli’de yağmur etkisini gösterdikçe, aslında yeşil siyahlılarda etkili olmuştu. Giray hoca da sahada kenarında tam anlamıyla maçı yaşadı. Sürekli takımını motive etti, oyuncularını maçın içinde tutmaya çalıştı. Yedek kulübesine bile oturmadı. Yoğun yağmur altında, Denizlispor taraftarı takımını maç sonuna kadar destekledi.

İkinci yarıda Denizlispor’un daha organize ataklar geliştirmeye çalıştığını gördük.

Her an gol gelebilir dediğimiz anlarda, Denizlispor’un baskısı Erzurumspor’un savunmasını hataya zorladı. Elle oynama pozisyonunda yeşil siyahlılar penaltı kazandı. VAR’dan gelen uyarıyla Denizlispor’un kazandığı penaltı iptal oldu.

Zaten ne olduysa ondan sonra oldu. 73. dakikada Denizlispor kalesinde golü gördü. 1-0 geriye düştü. Sonrasında peş peşe çok net 2 pozisyondan daha faydalanamadı Erzurum FK… 2. golü bulması içten bile değildi ki, 80. dakikada 2-0 öne geçtiler.

Maçta başka gol olmadı ve müsabaka böyle sona erdi. Erzurumspor, 2023 yılında ilk kez kazandı. Yeşil siyahlılar, bir final maçından mağlubiyetle ayrıldı. Denizlispor taraftarından ‘yönetim istifa’ sesleri yükseldi, sahadaki futbolculara da tepki geldi.

Denizlispor’un bu maçta bulacağı bir gol, galibiyeti getirebilirdi. Fakat olmadı. Puan tablosunda 17 puanla 17. sırada yer aldı. Şimdi ligin bitmesine 12 hafta var. Ligin sonuna yaklaşılırken, herkesin aklındaki soru şudur sanırım:

Bu gidiş nereye ?

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.