Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Açık Oturumu Kim Kazandı?

17 Haziran 2019, Pazartesi 10:10

Biz 90’lı yıllarda Sayın Demirel’i, Sayın Türkeş’i, Sayın Özal’ı, Sayın Erbakan ve İnönü’yü her seçim sürecinde tv programlarında açık oturumlarda izleyen bir nesiliz. Tabi bugün 20’li yaşlarda olanlar bilmez ya da internetten falan görmüşlerdir.
Genel başkanlar yapacaklarını, İktidarda olanlar ise yaptıklarını ve önündeki hedeflerini anlatırdı. Tabi ki Saydığım isimler ise siyasetin bugüne kadar gelmiş geçmiş A takımının içindedir.
Demirel’in ve Erbakan’ın esprileri İle renkli geçen tartışma programlarına şahit olduk.
Dile kolay 17 yıl sonra Sayın İsmail KÜÇÜKKAYA’nın moderatörlüğünde İstanbul adayları Sayın Binali YILDIRIM ve Sayın İMAMOĞLU TV programlarının ortak yayını İle birlikte açık oturuma katıldılar.
Demokrasi 17 yıldır bu tabloyu özlemiştir. İnsanlar televizyon karşısına kilitlenmiş hele ki program bitiminde hepsinin vermiş olduğu birlikte resim İle daha da memnun kalmıştır.
Siyaset bir birlerine kin nefret besleme sanatı değil, Siyaset millete hizmet etme aracıdır.
Siyasetin dili hakaret dili, öteki dili değil bir olma birleştirme dilidir.
Ben her iki adayın da bir birlerine karşı ılımlı ve olumlu tavırları İle demokrasi adına büyük bir katkı sağladıklarına inanıyorum...
Bu açık oturumun kimin kazandığı sorusuna ise verecek tek bir cevabım var...
Demokrasi kazandı Kardeşim...
Sandıktan kim çıkar bilmiyorum lakin bu açık oturumdan çıkan sonuç Demokrasinin özlenen resmidir. Konuşabilmeyi, karşılıklı tartışabilmeyi, Bir birlerine karşı nezaket dilini Demokrasi özlemiştir.
Bizim ötekileşmeye değil, Daha fazla bir olmaya ihtiyacımız vardır. Bu birlikteliğe katkı sağladıkları İçin her iki adayı da tebrik ederim...
Demokrasi 17 yıldır hasret kaldığı özlemiyle buluşmuştur. Umarım bu bir başlangıç olur ve genel başkanlar seviyesinde de devam eder...
Kazanan İstanbul olsun...
Kazanan Türkiye olsun...
SAYGILARIMLA...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.