Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

ALINAN SONUÇ MU OYNANAN FUTBOL MU?

12 Ağustos 2022, Cuma 15:41
ALINAN SONUÇ MU OYNANAN FUTBOL MU?

Spor Toto 1. Lig dün oynanan Altay-Samsunspor mücadelesiyle nihayet başladı. Bana kalırsa Süper Lig’den çok daha kaliteli, kıran kırana ve keyifli geçen ligimizde eminim yeni sezonda da rekabet en üst seviyede yaşanacaktır. Alttan gelenler, yukarıdan düşenler, hali hazır da var olup üst lig için büyük yatırım yapanlar olmak üzere üçe ayırdığım takımların neredeyse tamamı 2022-2023 sezonuna belli bir hedef doğrultusunda hazırlandı ve kadro kurdu. 
Belki kimileri ‘abartıyorsun’ diyecek ama ben bu sezon son yılların en çekişmeli ve keyifli ligi olacağına inanıyorum. Çünkü bu sezon alt ligden bu lige gelenler bile misafir olarak kalıp yukarıya çıkmayı hedefliyor. Bu da sezonun rekabet seviyesini en üst düzeye çıkaracaktır. 
‘Maval okuma, bizim takımı konuş’ sözlerinizi duyar gibiyim. Elbette konuşacağız. Malumunuz üzere transfer tahtamız kapalı olduğu için transfer yapamadık. Bu durum bir futbol kulübü için çok ama çok zor bir durumdur bu çok bariz. Çünkü bugün birimiz çıkıp Mesut Bakkal’a sorsak ‘Hocam transfer yapmak ister miydin’ diye kesinlikle ‘Hayır’ demeyecektir. Hatta yasak kaldırılsaydı buna bizlerden çok o sevinecekti. Çünkü genişlettiği rotasyonla olası bir başarı da kariyerine bir şampiyonluk, bir Süper Lig ekleyebilirdi deneyimli teknik adam. Ha hala ekleyebilir tabi buna da sözümüz yok.
Lopes takım bulamadı ve kürkçü dükkanına dönüyor sanırım. Aissati’den ümidi kesmeliyiz diye düşünüyorum. Tüm bunların yanında geçen sezon da çoğu maçta gerek Covid-19 gerekse sakatlığı nedeniyle yararlanamadığımız, hücumdaki en önemli silahımız Ömer Şişmanoğlu bugünkü maçta maalesef olmayacak. Ancak bu beni hiç germedi. Çünkü hazırlık sınavlarında ‘Forma yarışında bende varım’ diyerek ağları sarsan, yaşına göre çok iyi bir fizik görüntüsüne sahip olan, formda bir Bekir Turaç Böke var elimizde. Muhtemelen sahaya 11’de çıkacak ve elinden gelenin de fazlasını yapacaktır Horoz için. Asıl eksikliğini hissedeceğimiz futbolcu Brice Dja Djedje olacak. Geçen sezonun devre arasından sonraki süreçte özellikle bambaşka bir görüntüyle oynamaya başlayan Fildişili oyunun her iki yönünde de büyük katkı veren bir futbolcu. Tabi ki Mesut Bakkal onun yerini doldurmak için bir plan yapmıştır ama Djedje’yi kullanmak isterdi kendisi de diye düşünüyorum. Rotasyonda kullanılan Erdal’ın yokluğu ise çok da fazla etkilemeyecektir bizi. 
Evet ligin bana kalırsa en güçlü rakibi ile sezonun ilk haftasında karşılaşacağız bu baktığımızda bizim için bir dezavantaj gibi duruyor. Ama bir de şuradan bakmak gerekmez mi? Çok fazla takviye yaptılar, baştan kadro kurdular, bizim kadar birbirlerini en azından şimdilik tanımıyorlar. Öyle değil mi? Yani şunu söylemeye çalışıyorum. Ben bu Eyüpspor’la örneğin 12’nci haftada karşılaşmak yerine ilk haftada karşılaşmayı yeğlerim. 
Bugün iyi bir sonuç alırız, kötü bir sonuç alırız bunu bilemeyiz. Ama olası bir mağlubiyette dahi ben takımın sahada bize ne gösterdiğine, ilerisi için ne vaat ettiğine bakacağım. İlk elin günahı olmaz derler ya hani ben o kafadayım ve bence yeşil siyaha gönül verenler de bu kafada olmalı. Olası bir galibiyette uçup kaçıp ayakları yerden kesmemeli, olası bir mağlubiyette de yelkenleri suya indirip ona buna giydirmemeli bence. Her şey için erken. İyiyiz demek için de kötüyüz demek için de. Ama skordan bağımsız olarak oyuncuların birlikte ne yaptığına, bireysel olarak ne verdiğine dikkatle bakacağım. Bence sizler de bugünkü maça bu gözle bakın sevgili okurlar. Yeni sezon hepimize, tüm takımlara hayırlı uğurlu olsun…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.