Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

BİR İHTİMAL VAR SANKİ

17 Haziran 2022, Cuma 17:49
BİR İHTİMAL VAR SANKİ

Yeni sezon hazırlıklarının başlamasına yaklaşık bir hafta kaldı. Şükürler olsun ki teknik direktör sorunumuzu hallettik. Mesut Bakkal’la başlatılan ‘Diriliş Operasyonu’ yeni sezonda belki de ‘Yükseliş Operasyonu’na evrilecek. Başı çeken meseleyi şimdilik halletmiş bulunuyoruz ancak önümüzde halen bir yığın sorun var. 


Sözleşmesi biten ancak opsiyonu bulunan oyuncularımız var. Bunlarla şu an ne aşamadayız yönetimden bu anlamda şu ana kadar pek ses çıkmadı. Ancak bizim aldığımız bilgiler ışığında Ömer Şişmanoğlu ve Kevin Mayi ile yapılan görüşmeler olumlu sonuçlanmış, taraflar anlaşmanın eşiğindeymiş. Bu iki oyuncu da geçen sezon kümede kalışımız adına önemli dokunuşları olan isimler. Özellikle Ömer Şişmanoğlu’nun geldiği ilk andan itibaren ileri uçta sazı eline alıp girdiği pozisyonları gole çevirerek verdiği skor katkısı paha biçilemez. Keza Kevin Mayi de öyle. Çok istikrarlı olmasa da gole yakın olarak sol kanatta oynadığında fizik gücüyle adam geçip kritik paslar vererek pozisyon hazırlaması, gerektiğinde tabir-i caizse ileri uçta kademe alarak gole yakın durarak gol atması ile önemli bir futbolcu. Hem Ömer’in hem Mayi’nin olası gidişi takımı çok olumsuz etkileyecektir, gitmemeliler. 


Bir de geçen sezon yasağa rağmen transfer edebildiğimiz tek futbolcumuz var. Tiago Lopes. İmzayı attığında kimse ondan bir şey beklemedi. Zaten Süper Lig dönemimizde de çok da fazla katkı alamadığımız bir futbolcuydu. Ancak 1. Lig seviyesi düşünüldüğünde rotasyonu genişletebilmek adına önemli bir hamle olabilirdi Lopes hamlesi. Kaldı ki öyle oldu. Çok fazla yedek kulübesinden çıkamadı. Ancak izlediğimiz idmanlarda garip bir hırsı vardı Lopes’in. Takıma girebilmek, kendini kanıtlayabilmek için canla başla çalışıyordu. Maçlarda sonradan oyuna girmeye başladı ve yavaş yavaş merdiven basamaklarını tek tek çıkarcasına iyi görüntüler ışıklar vermeye başladı. Mesut Bakkal’la yeniden kendini buldu. Hatta öyle buldu ki bu özgüvenle kaleye şut çekip gol katkısı bile vermeye başladı. İstanbulspor’u 4-3 mağlup ettiğimiz maçta attığı gol belki de sezonun en iyi golüydü. Kıssadan hisse Lopes’in de gidesi yok Denizli’den ve anlaşmanın eşiğine gelmiş taraflar. Bu da çok iyi bir haber. Ücret konusunda sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. 
Sözleşmesi biten Emre Sağlık geçen sezon Mesut Bakkal’ın en önemli isimlerinden biri oldu. Emre’nin de kulüpte kalmayı istediği ve masada olduğu sızan bilgiler arasında. Kaleci Hüseyin Altıntaş da sözleşmesi biten bir diğer isim. Rotasyonda şayet tahta açılamayacaksa mutlak suretle kalmalı. Çünkü Abdülkadir’in zaman zaman çok formsuz maçlarını izledik. 


Transfer yasağı kalkar mı bilinmez ama yönetimin bu anlamda yoğun çaba ve mesai harcadığı aşikar. Başkan Mehmet Uz bu konuda eskisi kadar umutsuz konuşmuyor fark ettiyseniz. Bir ihtimal var sanki benim gözlemlediğim bu. 
Ha bir de bir an önce yeni sezon formaları çıkmalı ve satıştan gelir elde edilebilmeli bence. Kombine fiyatları biraz daha makul tutularak herkesin alabilmesi sağlanmalı, tribünlerin boş kalması engellenmeli. Biliyoruz ki geçen sezon en kritik puanlarımızı iç sahada seyircimizle aldık. Benden naçizane iki küçük tavsiye…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.