Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli’de atan galip; yiyen mağlup!

06 Mart 2023, Pazartesi 11:51
Denizli’de atan galip; yiyen mağlup!

Bugün 6 Mart… İki büyük depremin üstünden tam 1 ay geçti. “Asrın felaketi”nin yaşandığı ülkemizde cümle kurmak, bir şeyler anlatmak, konuşmak ve yazmak çok zor.

 

Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye Şanlıurfa ve Elâzığ… 6 Şubat’taki deprem felaketinde canlarımız gitti, şehirler yıkıldı. Hayatlar bitti, hayaller yarım kaldı. Hepimizin içi yanıyor, canı acıyor…

 

Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizin ve milletimizin başı sağ olsun.

 

Deprem felaketi nedeniyle ara verilen lig yeniden başladı. Denizlispor, yine bir final için sahaya çıktı. Ancak bu kez finalde kaybeden taraf oldu.

 

Başlıkta ifade ettiğim bir söz var: Atan galip yiyen mağlup! Mahalle aralarında, sokaklarda oynanan futbol maçlarında böyle bir tabir vardır. Gol atan maçı kazanırdı. Yıllar önce de maçlarda da altın gol kuralı vardı. İlhan Mansız’ın 2002 Dünya Kupası’nda attığı o altın golle hafızalarımızı da tazeleyelim. Denizlispor, Sakaryaspor maçı da böyle oldu. Dakikalar geçtikçe bir gol bulanın maçı kazanacağı bir müsabaka…

 

Şöyle değerlendirecek olursak, ligin hem zirvesini hem de düşme hattını yakından ilgilendiren bir maçtı. Denizlispor, rakibine karşı son 5 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyet almış…

 

Maç öncesine gidersek, belirtelim ki, bu maçın tüm gelirleri depremzedelere bağışlanacak. Bugün hem Denizlispor, hem de Sakaryaspor taraftarı maça yoğun ilgi gösterdi.

 

Takıma gelecek olursak, daha önceki yazımda belirttiğim gibi, sahada bu hafta da çalışkan bir Denizlispor vardı. İleriye çıkan, geriye koşan, iyi pas yapan, mücadele eden yeşil siyahlılar gol aradı ancak, ilk yarıda gol sesi çıkmadı.

 

Savunmada iyi bir performans gösteren Denizlispor, ileride de gol aradı. İkinci yarıda en net pozisyonunu Gökhan Süzen ile frikikten yakaladı fakat kaleciyi geçemedi. Sonrasında Oğuz Yılmaz ile de gol aradı.

 

Maçı izlerken, dakikalar da geçtikçe 2 takımdan birinin atacağı tek golle galibiyet alacağını tahmin ettim. Özellikle maçın 2. yarısındaki futbol ya beraberlik, ya da bir golle galibiyet havası estirdi.

 

Beklenen oldu, maçın son 10 dakikasına girildiğinde Sakaryaspor penaltı kazandı.Kaleci Hüseyin köşeyi tahmin etti ama gole engel olamadı.

 

Golü bulan maçı kazandı. Son dakikalarda Denizlisporlu Hakan Çinemre’nin, bir pozisyonda yoğun itirazdan gördüğü iki sarı, kırmızıya dönüştü. Bu kadar kolay kırmızı kart görmek mi, göstermek mi? Bunun kararını maçı izleyen sporseverler verecektir.

 

Nitekim mücadele Sakaryaspor’un galibiyetiyle sona erdi. Denizlispor, adına bir final maçı daha geride kaldı. Kendi evimizde puan almak çok önemliydi, ancak olmadı. Galibiyet, sıralamadaki yerimizi de değiştirecekti.

 

Haftaya yeşil siyahlılar yine bir final maçına çıkacak. Ankara’da Gençlerbirliği ile karşılaşacak. Bu maçı geride bırakıp, önümüzdeki finale odaklanmalıyız.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.