3ü
Denizli
19 Mart, 2024, Salı
  • DOLAR
    30.36
  • EURO
    32.97
  • ALTIN
    1985.0
  • BIST
    8487.2
  • BTC
    43506.093$

Dimyat'a Pirince Giderken, Evdeki Bulgurdan Olmayalım

28 Temmuz 2020, Salı 17:28
Dimyat'a Pirince Giderken, Evdeki Bulgurdan Olmayalım

BİZİM İŞİMİZ,

POŞET, PLASTİK BARDAK, TABAK, KAP, KOLİ, KARTON, ŞİŞE, ETİKET, AMBALAJ VS ÖLÇMEK SAYMAK, TARTMAK MI?

GEKAP BEYANNAMESİ DOLDURMAK MI?

Mali Müşavirlik muhasebe mesleği ANAYASA dan hak almışyarı kamu tüzel kişiliği taşıyan bir meslek olarak tanımlanmış, toplumun, devletin, kamu maliyesinin temeli olarak kabul görmüş ve Kamunun, Maliyenin ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının sürekli bilgi, belge ve beyanname ve bildirimleri verginin tahakkuk ve toplanmasına %100 katkısı olan KUTSAL bir meslektir.

 Bu mesleği icra edenlerde çok değerli serbest muhasebeci mali müşavirlerdir.

Dün 27 Temmuz 2020 saat 23,59 olmuş benim meslektaşım hala KDV Beyannamesini göndermek tahakkuk çıkartıp mükellefe göndermek için KADINI-ERKEGİ-GENCİ-YAŞLISI tüm meslektaşlarımız Ofislerinde, bürolarında,işyerlerinde, birkısmıda bilgisayarını evine götürmüş evinde bilgisayarın başında KDV beyannamesi göndermek için uğraştı. Hayatımızda bir ilk yaşadık. ONLİNE BEYANNAME GÖNDERME KUYRUGU‘’nda sıra bekledik.  Saat 24 oldu hala daha sırada bekledibeyannamesinigönderemedi ve beyanlar cezalı duruma düştü…

Bunda benim meslektaşımın ne sucu günahı var buişin son gün yoğunlaşacağı belli ‘’MART-NİSAN-MAYIS’’ aylarının tüm bildirimleri 27 Temmuz 2020 ye ertelenmişti ve sisteme yoğun girişler olunca SİSTEM KİLİTLENDİ VE sisteme beyan gönderme kuyrukları oluştu,

HAL BÖYLE İKEN;

Toplumda enüst düzeyde yer alması gereken bir meslek ve meslektaşlarımız olması gerekirken bizler herhangi bir takdirname yada iltifat beklemeden işini gece gündüz tatil pandemi dinlememen CORONA dan korkmadan çalışanlarız, ancak maalesefki hergeçen gün farklı Bakanlık ve kurumlarca bilgi,belge beyanname ve bildirimler istenmekte buna enson ‘’POŞET-GEKAP’’ gibi konuyla zerre ilgimiz bilgimiz olmayan bir işide adında beyanname geçiyor diye biz meslektaşlara kilitlenen, yapması ve vermesi gereken bir beyan haline dönüştürülen bir YÜKTEN-ANGARYA dan bahsedeceğim.

Bizler ÇEVRE MÜHENDİSİ değiliz, ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKANLIGI KANUNLARINI UYGULAMALARINI BİLMEYİZ,

Devletimizin enbüyük gelir kaynağı ‘’VERGİDİR’’ hiç kimsenin ilgili bakanlığın bile tam olarak açıklayamadığı bilgilendiremediği bir verginin beyanını neden biz vereceğiz,

Burada GEKAP’a konu edilen mükellef grubu belli, üreten belli, kullanan belli alan satan belli, İTHAL VE İHRACINI YAPAN BELLİ.‘’AKARYAKIT-ALKOLLÜ İÇECEKLER- TEKEL ÜRÜNLERİ-BEYAZ EŞYA-OTOMOBİL ‘’gibi ürünlerin alımı,satım,ithal ve ihracında kullanıldığındaki vergilerin tahakkuk ve tahsili toplanmasındaki yöntem ilk üretimde ‘’KAYNAKTA ‘’ KESİLEREK, HEM VERGİ KAYBINA ENGEL OLUNMAKTA HEMDE VERGİNİN TAHSİLİ açısından kolay olmaktadır.

Kes KAYNAKTA bitir GEKAP işini.

Şimdi tabana yayalım derken onca mükellef tek tek binlerce beyan ve bizlerce ton kâğıt ve onca kaybedilen zaman…

BURDA                 EN ÖNEMLİ KONULARDAN SIKINTILARDAN BİRİSİDE;

Mükelleflere çöplerini nasıl sayacak, dökecek, tartacak, ölçtüreceğiz, ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKANLIGINI bu konuda çevreci olmaya davet ediyoruz, birtek beyannameyle verilip bitirilecek bir işi; illaki Mali MÜŞAVİRLERDEN BİŞEYLER BEKLENİYOR İSTENİYORSADA YAŞARKEN DİKİLİ BİR AGACINIZ OLSUN DEYİN BİZE‘’AGAÇ DİKTİRİN’’ MALİ MÜŞAVİRLER ORMANLARI OLUŞTURALIM!

AMA AGAÇLARDAN ELDE EDİLEN KAGITLARLA BİZLERE BEYANNAME VE TAHAKKUK KESTİRMEYİN…

BU İŞİN KOLAYI VARKEN GELİN ZORLAŞTIRMAYALIM, BU BEYANI VERECEK OLAN GEKAP KONUSU ÜRÜNÜ ÜRETENLER, İTHAL ini yapanlardır en sağlıklı bilgi üreticiden alınır, bilgilendirilir.

 Kaynakta kesilecek belli sayıda mükelleften doğru ve hakkıyla reel verilerle alınabilecek bir beyanı genele yayıp imkânsız hale getirmek birçok eksik, yanlış beyan vermeye neden olacak sonrasındada mükellefler büyük cezalarla karşılaşacaklardır.

Bu işin esas tarafı olan mükelleflerimiz ve onların bağlı oldukları ilgili odalar ve kurumlarından hiç ses seda yok acaba biz neden bu beyanları vermek yanlış verirsek ceza yemek durumundayız diyen yok!

              Bizler hala daha KDV’yi, stopajı, muhtasarı, geçici vergiyi tam anlatamamışken mükellefe poşet çöp GEKAP ı nasıl anlatacağız, birde bunların ölçme,tartma, sayma gibi net bilgileri nasıl alacağız?

Artık daha fazla geçkalmadan YANLIŞTAN DÖNÜLMESİ tabana yayılmış verginin bir tahakkuk ve birde toplama tahsil, denetimi ve bunlarında bir maliyeti olduğu düşünüldüğünde Kamu Maliyesine, zarar vermeden vergi kaybına yol açmadan kaynakta kesilerek sonuçlandırılması herkesimin beklediği bir çözümdür.

Sonuç olarak; Meslektaşlarımıza PANDEMİ sürecinde TURIZM BEYANNAMESI ÇIKTI, POŞET BEYANNAMESİ ÇIKTI, CORONA dan dolayı KÇÖ KISA ÇALIŞMA ÖDENEGİ ÇIKTI. YETMEDİ ÜCRETSİZ İZİN DESTEGİ ÇIKTI, MUHSGK ÇIKTI, birde GEKAP çıktı, Ülkede sadece SAGLIK ve GÜVENLİK birimleri çalışırken pandemi sürecinde,  MALİ MÜŞAVİRLERDE ÇIKSIN ÇALIŞSIN DEDINİZ ONUDA YAPTIK,

VARSA BAŞKA BEYAN, ANGARYA OFİSLERİNDE BU MESLEKTAŞLARIMIZ HASTALANIP ÖLMESİN BİZLER GENE VERİLEN HER GÖREVİMİZİ YAPARIZ AMA ANGARYALARLA UGRAŞMAKTAN ESAS İŞİMİZ OLAN KAMU MALİYESİ DEVLETİN SOSYO EKONOMİK DENGESİ VERGİLERİN SAGLIKLI OLARAK TAKİP EDİLEBİLMESİNİ YAPAMAZ HALE GELDİK!

‘’DİMYAT'A PİRİNCE GİDERKEN EVDEKİ BULGURDAN OLMAYALIM ‘’

DSMMMO DEGİŞİM GRUB BAŞKANI

SMMM NECDET BARDAN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.