Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

EĞLENCE MEKANLARINDA SİLAH KONTROLÜ YAPILIYOR MU?

10 Aralık 2018, Pazartesi 09:38

Geçtiğimiz günlerde Denizli’de bir eğlence mekanında saat 23:00 civarlarında silahlı ve bıçaklı kavgada yaşanan olayda misafir olarak o mekanda bulunan Denizlisporumuzun amigolarından bir arkadaşımız hayatını kaybetti. Üzüldük genç yaşta aramızdan ayrıldı.

Akıllara gelen birçok soru var. Genellikle Alkollü mekanlarda çıkan bu tür olaylar için neden önlem alınmaz?

Kapıya dedektörlü kapı yapılamaz mı?

Her hangi birisi eline pompalı silah ile girip denk geliş ateş edip bir çok insana müşteriye zarar  vermeye her zaman müsait mi ? Böyle mekanlar.

Bu tür işletmelerin denetiminin daha fazla olması gerekmiyor mu?

Şehrimizde veya her şehirde yaşayan insanlar gönül rahatlığı ile eğlence mekanlarına korkusuzca gidip arkadaşları ile eğlenmesinler mi?

Bu tür işletmelere açma ruhsatı verirken dedektörlü kapı koyulması şartı veya belli saatlerden sonra gece saatlerinde güvenlik bulundurulması şartı getirilmez mi?

İlla ki can kayıpları olduktan sonra mı çözüme giden yolları aramak gerekir?

Alkolün etkisi ile küçük bir tartışmada başlayan kavganın kesici aletlerin kullanılması ve silahların çekilmesi ile büyüyerek can ve mal riskine yol açması kabul edilemez. Herkes gönül rahatlığı ile o mekanlara gidebilmeli ve o mekanlara kimsenin bıçak vb kesici aletlerini asla ve asla sokamayacağının rahatlığı ile eğlenebilmelidir.

Umarım bu tür mekanlarda gerekli önlemler alınır ve bir daha sadece Denizlimizde değil ülkemizin hiç bir yerinde böyle üzücü olaylara meydan vermeyiz.

Sağlıcakla kalın...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.