Denizli
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Evimizin Küçük Patronları Çocuklar

21 Aralık 2021, Salı 11:54
Evimizin Küçük Patronları Çocuklar

Çocuğumuz bir birey olarak yetişkin özgüvenli istek ve duygularını özgürce ifade edebilsin derken evde sınırları olmayan, her istediği hemen yapılmasını bekleyen bireyler yetişmesine sebep oluyoruz.

Burada kurulacak denge oldukça önemli. Küçük yaşta konulan sınırlar çocuklar için sağlıklı ve güvenli. Bu denge doğru sağlanırsa ilerleyen dönemlerde çocuk nerede, nasıl davranması gerektiğine daha doğru karar verecektir. Sağlıklı sınır konulamayan çocukların istedikleri şeylere hızla ulaşabildiklerini görüyoruz. Böylelikle istediği olmayınca hırçınlaşan, tutturan çocuk sayısı gün geçtikçe çoğalıyor.

Özgüvenli çocuk yetiştirmek adına çocukların çoğu konuda görüşlerini almaya çalışıyoruz. Peki, görüşlerini isteklerini rahatça belirten bu çocuklar bu kararın sonunda sorumluluk da alması gerekir bunları yapabiliyorlar mı? Hayır...

Böylelikle sadece talep etmeyi öğreniyorlar ancak yeri geldiğinde uzlaşmak, isteklerini ertelemek ya da isteklerinden vazgeçmek konusunda zorlandıklarını görüyoruz.

Anne babalar çocukların en çok duyduğu şey sevgi ve güven duygusudur. Koyduğumuz sınırlar bu duyguları destekleyecektir.

Unutmayalım ki sınır koymamak çocuğu pusulasız bir gemide koca bir okyanus ortasında bırakmak kadar tehlikelidir.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.