Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Futbolda Zihinsel Dayanıklılık ve Giyilebilir Teknoloji

04 Ocak 2023, Çarşamba 11:27
Futbolda Zihinsel Dayanıklılık ve Giyilebilir Teknoloji

Merhaba sevgili dostlar bugün daha çok futbol severlere hitap ediyor gibi gözüksekte merak edip başlığa tıklayan herkesi yazının sonunda hem Türk sporunun hem de Türk spor teknolojisinin gelişiminin bizleri hangi boyutlara taşıyacağı üzerine harika gelişmeleri aktaracağız.

Futbol bedensel olduğu kadar zihinsel olarakta ciddi dayanıklılık ve gelişim isteyen bir faaliyettir. Bu süreçleri doğru kontrol etmek ve analiz edip geliştirmek verimlilik açısından çok önemlidir. İşte bu alanda kullanılan yeni gelişmeleri hızla takip eden ve bunların verimliliğini arttırmak için akademik çalışmalarına tam gaz devam eden, kendisi ile çalışmaktan gurur duyduğum bir eğitimci ile sizleri tanıştıracağım…

 

Değerli Akademisyen Dr. Hamza Kaya Beşler…

Kendisi 1987 Danimarka doğumludur. Aslen Ankaralı olan Sayın Beşler, eğitim serüvenini yurt içi ve yurt dışında birinciliklerle tamamladıktan sonra kendisini Türk Sporuna adamıştır. Seçmiş olduğu yolda eğitimin fizyolojik boyutu ile birlikte psikolojik kısmınıda ele almış ve bu alanlarda çalışmalar yapmıştır.      

‘’ FUTBOL ANTRENÖRLERİNDE ZİHİNSEL HAZIRLIK VE GİYİLEBİLİR TEKNOLOJİ’’ kitabının yazarı olan Dr. Hamza Kaya Beşler, sporcunun fizyolojik yapısının verimliliği zihinsel dayanıklılığa bağlıdır ilkesini savunmaktadır. Bu ilke ile yapmış olduğu araştırmalar ve elde ettiği veriler ile tamamlamış olduğu kitabı rafta bırakmak yerine bunların geçerliliği ve sonuçlarını kanıtlamak için Kızılcaspor’un teknik kadrosunu başına geçme teklifini kabul etmiştir. Giyilebilir teknoloji hakkında kendisinden bir kaç yorumu sizlere aktaracak olursak:

Dr. Hamza Kaya Beşler kullanmış oldukları cihazların üst teknoloji ürünü olması ve anlık geri bildirim mekanizmaları sayesinde sporcunun stres kaygı vb. durumlarını tespit etmek ve sporcunun antrenman metotlarını sadece fiziksel değil beyin yapısının tespiti üzerine analizler sonucu oluşturulmasının verimlilik açısından en faydalı yöntem olduğunu savunuyor. Dünya bunun peşinde iken biz neden bu masada olmayalım diyen Beşler, ABD üzerinden elde ettikleri bu teknolojiler ile sporcunun Beyin frekansları ve kalp aktivasyonlarının tespit edilmesi için tüm çabayı göstermiş ve bunu çoğu sporcusunun başarısı üzerinde kanıtlamıştır. Sadece sporda değil gündelik hayatta da bilinçli farkındalık ve nefes egzersizlerinin anda kalmak ve stresi yönetmekte en etkili yöntem olduğunu savunan Beşler, bu farkındalık ve teknolojilerin kamu kurumlarına kadar uzmanlar tarafında faaliyete geçirilmesinin her anlamda toplumun verimliliği üzerinde pozitif bir etki yaratacağını söyledi. Dr. Hamza Kaya Beşler şuan için bu çalışmaların faaliyetlerini profesyonel teknik kadrosu ile Kızılcaspor’da yürütmektedir.

 

Sevgili okurlar, Dr. Hamza Kaya Beşler ve çalışmaları hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak ya da bu çalışmalardan faydalanmak isteyenler için kendisi sosyal medya hesaplarından her zaman dönüş yapmakta ve eğitime açık insanlara uzmanlık alanlarında destek olmaktan keyif duymaktadır.

Evet sevgili okurlar, ben araştırmacı yazar Furkan Karaıslı,

Güzel Denizli’mizin her alanda iddiası olduğu gibi spor camiasında da ses getirecek işlere imza atan bir ekibinin olduğu gayet aşikâr.

‘’Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’’ diyen Atamızın gururu olacak nesillere hizmet etmek adına, ahlakın direnci yüksek zihinlerde barınabileceğini ve bu yüzden psikofizyolojik gelişmeler ve yatırımların bizler için çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Her şey Türk Sporu için diyerek yazıyı burada bitiriyor, esenlikler diliyorum.

Pozitif günler pozitif yıllar…

Furkan Karaıslı

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.