Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Ne söylediğimiz mi? Nasıl söylediğimiz mi?

10 Aralık 2021, Cuma 15:51
Ne söylediğimiz mi? Nasıl söylediğimiz mi?

Günlük hayatta en sık karşılaşmış olduğumuz sorunlardan biri de iletişim sıkıntısı biliyorsunuz. Bu durumun sonucunda hem günlük hayatımızda, hem iş hayatımızda yaşadığımız birçok sıkıntı ile karşılaşıyoruz. Hatta bazen içinden çıkılamayacak bir hal alabiliyor. Eminim bu durum hepimizin başına gelmiştir. Karşı tarafın sizi yanlış anlamasından dolayı asıl anlatılmak istenen konudan uzaklaşarak konunun tamamen dışına çıkıldığını görmüşüzdür. Yanlış iletişimden dolayı kısa sürede çözüme kavuşacak olaylar bile tamamen bir kaos haline dönüşebiliyor.

Peki bu durumun önüne geçmek için ne yapmalıyız?

Bence bunun en net ve kesin çözümü rica ve teşekkür etmeyi bilmek. Bu iki olguyu alışkanlık haline getirdiğimizde birçok şeyin değiştiğini göreceğiz. Örnek verecek olursak;

Sizden biri su istediğinde ‘su ver ‘demesi mi hoşunuza gider ‘su verir misin ‘demesi mi? Bir kelime ne kadar çok şeyi değiştiriyor değil mi? İş ve özel hayatımızda da bir kelime gerçekten çok şeyi değiştiriyor inanın. Tabi bunları söylerken de unutmamız gereken bir konu da bu davranışları sürekli karşıdan bekleyerek soruna çözüm bulamayız. En başta kendimiz bu dili benimseyerek çevremizi de değiştirmiş oluruz. Son zamanlarda yaşanılan şiddet olaylarının artmasının sebebinin iletişim sorunu olduğunun farkındasınızdır. Bireyler kendi bilinçleri ile toplumu değiştirebilir. Sizde hemen bugün bu bilince geçmeye ne dersiniz?

‘’Öğrenilmesi gereken ilk dil, tatlı dildir.’’ Demiş sevgili Barış Manço ne de güzel söylemiş. Sevgi dile ile birçok problemi en baştan çözeceğimize inanıyorum.

Sevgiyle kalın sevgi dilinde kalın….

Saygılarımla...

 

 

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.