Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Savaşın çocuklar üzerindeki etkisi?

01 Mart 2022, Salı 13:48
Savaşın çocuklar üzerindeki etkisi?

Savaş bireyler olarak hepimizi etkilemesine rağmen bu durumdan en fazla çocukların etkilendiğini görüyoruz üstelik kendilerini koruyamadıkları için bedellerini en ağır şekilde ödemekte. Bir kısmı aldıkları yaralar nedeni ile uzun süreli hastanede kalırken, bir kısmı ise güvendikleri ebeveynlerinin çaresizliğine korkularına tanıklık etmekte, şiddeti izleme gibi durumlarla karşı karşıya kalmaktadır.

Ne yazık ki savaş çocuklar için çok büyük bir travmadır. Bu durum okul öncesi grubu çocuklarda korunmaya muhtaç grup olduğu için ailesinden ayrılmak istememe, uyku problemi, yalnızlık korkusu gibi etkileri olabilir.

Okula giden çocuklar için olan bitenin daha farkında oldukları için okula gidiyorsa başarının düşmesi, arkadaş ilişkilerinin bozulması, depresyon gibi sürece sokabilir.

Sonuç olarak savaş artık çocukların çocuk ruhunu öldürmüş artık yeni kimliklerine bürünmüşlerdir bile. Bizlerin dahi izlerken zorlandığımız görüntüleri çocuklara izletmek doğru olmayacaktır.

Unutulmamalıdır ki savaşı televizyon karşısında izleyen çocuklar tıpkı savaş alanındaki çocuklar gibi etkilenecektir. Önemli olan çocuklara görüntüleri izletmek değil, savaşın yanlışlığını ve insanın değerli olduğunu anlatabilmektir.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.