Denizli
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Terapiye İhtiyacım Var Mı?

09 Mart 2022, Çarşamba 11:14
Terapiye İhtiyacım Var Mı?

Terapiye İhtiyacım Var Mı?

Fiziksel sağlınıza gereken önemi verirken ruh sağlığınız konusunda ihmalkar davranıyorolabilirsiniz. Oysaki hem mental hem de fiziksel olarak iyi olduğumuzda bütünüyle sağlıklı olmaktan bahsedebiliriz çünkü ruh sağlımız fizyolojimizi, fizyolojimiz psikolojimizi etkileyen birbiriyle bağlantılı süreçlerdir.

Eğer fiziksel olarak olumsuz bir deneyim yaşıyorsanız vücudunuzu dinler ve gereken tedavi yöntemlerini almak için adımlar atarsınız ama aynı durum ruh sağlınız için geçerli olunca ne yapacağınız konusunda tereddütleriniz olabilir.

Sanıldığının aksine terapiye gitmek için hayatınızda olumsuz deneyimler yaşamak zorunda değilsiniz. Farkındalığınızı arttırmak, kendinizi daha iyi tanımak, hayat kalitenizi yükseltmek için de terapiye başlayabilirsiniz. Ancak olumsuz yaşantılarınız var ise desteğe ihtiyacınız olduğunu gösteren bazı kriterler mevcut.

 

Fiziksel olarak ne durumdasınız? Normalinize göre iştahınız nasıl? Artmış ya da azalmış olabilir.

Uyku durumunuz nasıl? Normalinize göre az uyuyor ya da aşırı uyuyor olabilirsiniz.

Sosyal ilişkileriniz nasıl? İletişim kurmaktan kaçınıyor artık insanlarla görüşmekten keyif almıyorsanız, eskiden keyif aldığınız durumlar artık size zevk vermiyorsa

Duygusal olarak nasılsınız? Yoğun öfke, sebebini bilmediğiniz aşırı enerji, çökkünlük, mutsuzluk, umutsuzluk hissediyor ya da kendinizi ağlama krizleri içinde buluyorsanız

Rutininiz nasıl? İşe veya okula devam edebiliyor musunuz? İşlere kendinizi fazla kaptırmış ya da işlerden uzaklaşmış olabilirsiniz.

 

Bu ölçütler, içinde bulunduğunuz olumsuz sürecin günlük hayatınızdaki işlevselliğinizde birtakım bozulmalara neden olduğuna işaret eder. Sizde bu kriterlerden birkaçını yaşıyorsanız desteğe ihtiyaç duyuyorsunuz demektir. Bu dönemde bir ruh sağlığı uzmanından yardım almaktan çekinmeyin.

Görüşleriniz için bana mail adresimdenyazabilirsiniz.

Sağlıkla kalın…

 

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.