Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Toplu Taşıma Araçlarında Virüse Davet Cep Telefonu Konuşmaları

11 Şubat 2021, Perşembe 12:34
Toplu Taşıma Araçlarında Virüse Davet Cep Telefonu Konuşmaları

Bugün 50-55 yaşlarındaki bir Denizlili abimiz tesadüfen beni görünce “ Abim sen gazeteci misin dedi. Yok abi dedim ben elimden geldiğince bi şeyler yazmaya çalışan köşe yazarıyım dedim. Tanıyorum okuyorum ben seni dedi. Eyvallah abi sağolasın dedim. Senden bi ricam var yazar mısın dedi. Yazılacak bi şeyse tabi ki yazarım dedim...
Bir yıldır biliyorsunuz şu virüs falan tüm dünya uğraşıyor bizde bi sürü sıkıntıdan geçiyoruz, yok çıkmayın, yok çıkın, maskeydi mesafeydi temizlikti derken kendimize ve çevremizdekilere mümkün olduğunca dikkat etmeye çalışıyoruz ama biz ne kadar dikkat edersek edelim dikkat etmeyenlerin ihmali sonucu bu illet yayılıyor dedi.
Konuya gelecek olursak diyerek devam etti. Malum özel aracımız yok toplu taşımayı kullanıyorum otobüs ve dolmuşlara sık biniyorum lakin şu kendini bilmezler yok mu ? İnanın mecbur kalmasam kullanmayacağım toplu taşıma ama başka çaremiz yok, maske kurallarına hemen hemen herkes uyuyor ama dedi, ama şu cep telefonları yok mu ! Otobüste ve dolmuşta önümüzde, arkamızda , sağımızda, solumuzda oturan bazı kendini bilmezler cep telefonu çaldığında maskeyi çıkarıp konuşmaya başladığında ağızlarından çıkan tükürük damlacıkları suratlarınıza kadar geliyor. Biz ne kadar önlem alırsak alalım bunun çaresi yok mu ? Bi yazsan diyerek rica etti.
Herkesin gözden kaçırdığı farklı bi konuydu aslında dikkat edilmesi gereken doğru söylüyordu hatta maske mesafeden daha öncelikli bi konuydu, hatta geç kalınmış bi konuydu...
Toplu ulaşım araçlarının denetimi Denizli Büyükşehir belediyesi tarafından yapılıyor ben sayın Başkan Osman Zolan’ın konuya duyarsız kalmayacağından eminim.
Hatta 2002-2004 yılları arasında hat minibüsleri ve otobüslerde cep telefonu İle konuşmak yasaklanmıştı. O günün yasaklanma nedeni etraftaki yolcuları yüksek sesle konuşmaların rahatsız etmeseydi.
Bugün ise insan hayatını etkileyen bir neden var ortada, insanların toplu taşımayı kullanırken cep telefonu kullanmaları en azından şu pandemi döneminde yasaklanmalı diye düşünüyorum.
Bana derdini anlatan kardeşimize de duyarlılığı için çok teşekkür ederim...
Kimsenin sağlığı bazı kendini bilmezlerin ihlali yüzünden riske edilecek kadar ucuz değildir. Kaldı ki açık alanda dahi maskeyi indirip sigara içiyorlar diye sigara yasaklandı, toplu taşımalarda cep telefonu İle konuşmakta risk teşkil ediyorsa yasaklanmalı mı ? Ne dersiniz ?
Gelecekten umudunuz, yüzünüzden gülümseme eksik olmasın....

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.