Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Trafik Canavarı Korona Virüsünden Daha Fazla Can Alıyor

07 Mart 2020, Cumartesi 11:49
Trafik Canavarı Korona Virüsünden Daha Fazla Can Alıyor

Çin’de başlayıp dünyaya yayılan korona virüsü bir kabus gibi ortalığı kasıp kavuruyor, virüse kapılanların can kayıpları her geçen gün daha fazla sayıya ulaşırken, burnumuzun dibindeki komşu ülkelerimize kadar gelmiş durumdadır.
Virüs İle ilgili haberlere göz atarken virüsten ölenlerin rakamına gözüm çarptı, 3200 civarlarında bu sayı tüm dünyada virüs nedeni ile hayatını kaybedenlerin sayısı Allah’a şükür ki henüz ülkemize gelmedi ve gelmesinde saten bizde yeterince can alan virüsler mevcut hangisini sayayım ki; mesela ilk aklıma gelen “ Trafik canavarı virüsü “ sadece 1 yılda virüsten dolayı hayatını kaybedenlerin sayısından daha fazla olduğunu biliyor muydunuz ?
Ülkemizde her gün ortalama 3.368 adet trafik kazası yaşanıyor ve günlük ortalama 16 kişi hayatını kaybediyor.
Son 10 yılda ise 52.000 kişi hayatını kaybederken  geçtiğimiz yıl 3216 vatandaşımız hayatını trafik kazalarında kaybetmiştir.
Yani baktığımızda Çin’den dünyaya yayılan virüsten ölenlerden daha fazlasını biz bir yıl içinde kaybetmişiz.
O yüzden diyorum ya trafik canavarı korona virüsünden daha tehlikeli ve çok daha fazla can alıyor ve almaya devam ediyor.
Korona virüsünün elbet bir aşısını bulacaklardır temennimiz de bu yöndedir ya trafik canavarının içindeki virüsleri ne yapacağız ?
Umarım her ikisinin de aşısı tez zamanda bulunur ve insanoğlu bu kadar kolay ölmeye teslim edilmez ne diyelim Rabbim tüm virüslerden insanlığı korusun bir de Ortadoğu’da kanayan yara cehalet virüsü var o var ya hepsinden tehlikeli onu sonra yazalım ne dersiniz...
Sağlıklı ve trafik canavarının rast gelmediği güzel günler hepimizin olsun..

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.